Csoportosan elkövetett rablás

bűntette miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség három vádlott – egy 46 és egy 20 éves férfi, valamint egy 23 éves nő – ellen a közelmúltban, tájékoztatta lapunkat dr. Miskolci László megyei főügyész. Maga a bűncselekmény ez év május 30-án délelőtt történt Miskolcon, egy nagyáruház előtti parkolóban, ahol a három vádlott odament egy mozgássérült férfihoz, és beszélgetésbe elegyedett vele. Szó szót követett, míg a fiatalabb férfinak zseniális ötlete támadt: elvette a mozgássérült mankóit. A rokkant férfi először szépen kérte, hogy adják vissza neki a járást segítő eszközt, de a vádlott továbbadta társának, miközben a mankóit visszaszerezni próbáló férfit fejbe rúgta.

Harmadik társuk – a nő – eközben elvette a rokkant férfi műanyag flakonban lévő borát, majd a megszerzett dolgokkal mindhárman távoztak a helyszínről.
Valamennyi vádlott volt már korábban büntetve súlyos testi sértés, illetve garázdaság miatt. Az idősebb férfi fél évvel, fiatalabb társa egy évvel a mankórablás előtt szabadult a börtönből