Rózsa Edit akár Fidesz-szóvivő is lehet

„Azt tanácsolom a szocialistáknak, először

maguk között tisztázzák: Pásztor Albert független jelölt-e, ahogyan ő állítja magáról, vagy MSZP-s, ahogyan a szocialisták állítják.” Bármennyire is ismerős ez a politikai üzenet, a látszat csal: a mondatot ugyanis nem egy miskolci fideszes közleményből, vagy Soós Attila Fidesz-KDNP frakciószóvivő egyik nagybecsű nyilatkozatából ollóztuk, hanem Rózsa Edit csütörtöki közleményéből.

A Bokros Lajos-féle Modern Magyarország Mozgalom és a Fodor Gábor-féle Liberálisok által támogatott független polgármesterjelölt azt követően firtatta ezt példás gyorsasággal, hogy a fideszes városvezetés egyik közpénzből fenntartott szócsöve, a minap.hu csütörtökön délelőtt ismertette annak a levélnek a tartalmát, amelyet dr. Simon Gábor, az MSZP miskolci elnöke írt Fedor Vilmos MSZP-s önkormányzati képviselőnek. Hogy miként jutottak a levélhez, nem részletezték, viszont többször is idézték Simon Fedorhoz írt sorait. Azt például, hogy az MSZP miskolci elnöke szóvá teszi: Fedor eltitkolta felesége, Rózsa Edit indulási szándékát, s vizsgálatot indít annak kiderítésére is, hogy a Rózsa Edit által meghirdetett program és dr. Pásztor Albert most készülő programjának bizonyos elemei miként egyezhetnek meg.

Az ügyben az MSZP miskolci szervezete közleményt adott ki, ebben a következő olvasható:

„Rózsa Edit polgármester-jelöltsége sok mindenre jó, csak arra nem, hogy segítse a Miskolcot romlásba vezető Fidesz-KDNP-s városvezetés leváltását. Döntését – bármilyen érdekből is hozta azt meg – tudomásul vesszük.

Férje, Fedor Vilmos önkormányzati képviselő egészen az elmúlt hétig tagja volt az MSZP miskolci önkormányzati kampányát segítő csapatnak. Felesége szándékairól nem tájékoztatott, s a történtek ismeretében arról sem beszélt, hogy az MSZP kampányában megszerzett információkat valóban a legnagyobb gondossággal és körültekintéssel kezelte, kezeli-e.

Magatartása miatt fegyelmi eljárás megindításáról határoztunk, ő azonban ebben nem kívánt részt venni, inkább kilépett az MSZP-ből. Az MSZP listáján szerzett önkormányzati mandátuma sorsáról nem nyilatkozott.

Sajnáljuk a döntését, mint ahogyan Rózsa Editét is. Mi továbbra is azon vagyunk, hogy a Miskolcot hűbérbirtokként kezelő városvezetést a választópolgárok jóvoltából leváltsuk, s egy olyan fejlődő pályára állítsuk a várost, amelyet megérdemelnek a miskolciak.

Rózsa Edit és Fedor Vilmos ügyével viszont nem kívánunk tovább foglalkozni.” eszakonline.hu