Egész napos fesztivál várja június 28

-án az edelényieket, a kistérségében élőket és természetesen minden szórakozni vágyót a város melletti Császta-szőlőhegyen. A hazai népszerű előadók és helyi művészeti csoportok mellett színpadra lépnek lengyel modern és hagyományőrző együttesek is.

A rendezvény célja a térségi identitástudat erősítése, lehetőség biztosítása a helyi termékkészítők bemutatkozására és a hagyományosan jó magyar-lengyel barátság ápolása. Ennek érdekében fogott össze az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása, a Borsod-Torna-Gömör Egyesület, Edelény önkormányzata és testvérvárosa, Siewierz.
Molnár Oszkár kistérségi elnök 10 órai megnyitóját követően folyamatosan váltják majd egymást a két színpadon a fellépők. A hazai popszakmát többek között a Groovehouse és Kasza Tibor képviseli, a helyi csoportok a népdal, néptánc hagyományos világába repítenek, a tradicionálistól a modernig terjedő skálán mutatják be művészetüket a lengyel előadók. Az önkormányzatok csapatai főző- és sportversenyeken mérik össze tudásukat, ügyességüket, a kicsiket játszóház várja, s persze ki-ki kedvére válogathat a térség gazdálkodóinak és kézműveseinek a portékáiból.
A rendezvény lebonyolításához mind a kistérségi társulás, mind az egyesület pályázati támogatást kapott, Siewierz pedig baráti gesztusként mintegy ajándékkosárként nyújtja át műsorszámait.
A részletes műsor többek között az edeleny.hu Programok rovatában is megtekinthető már.