Miután Miskolc szocialista és a fideszes városvezetése

9 éven át tétlenül nézte, hogyan jutnak csőd közeli helyzetbe a miskolci társasházak a nem fizető fészekrakók miatt, Kriza Ákos előállt a „nagy ötlettel”: a számlákat rendezzék a miskolciak egy ún. „otthonvédelmi alapon” keresztül. A Jobbik azokkal fizettetné ki a tartozást, akik felhalmozták, és azokkal, akik mindezt városvezetőként eltűrték.

A társasházakat meg kell menteni a csődtől, hiszen az ott élők nem maradhatnak villany vagy éppen lift nélkül, a kérdés csak az, kinek kell rendeznie a fészekrakók milliós számláit, kezdte keddi sajtótájékoztatóját Jakab Péter. A Jobbik önkormányzati képviselője szerint jogállamban azoknak kéne fizetni, akik felhalmozták a tartozást, vagy azoknak, akik városvezetői pozícióból nem tettek ez ellen semmit, noha a Jobbik rendre felhívta a figyelmet azokra a jogi eszközökre, amelyekkel megakadályozható lett volna a lakosság megkárosítása. Hangsúlyozta, a Fidesz most a miskolciakkal, az MSZP pedig minden magyar adófizetővel fizettetné ki az immár milliárdos nagyságrendű összeget.
Jakab Péter szerint Miskolc továbbra is következmények nélküli város: a fészekrakók büntetés helyett szabadon átköltözhetnek akár csak a szomszéd utcába, ahol újabb társasházakat tehetnek tönkre, a városvezetés pedig most sem vállalja több éves mulasztásának anyagi következményeit, azt inkább ráterheli azokra a miskolciakra, akik már a saját számláikat is alig tudják rendezni.
Hány évig kell még a törvénytisztelő többségnek mások helyett is fizetni – tette fel a kérdést Jakab Péter, aki szerint ősszel a miskolciak véget vethetnek annak a felelőtlen városvezetői gyakorlatnak, amely a tisztességesen fizetőket bünteti, az ingyenélőket pedig jutalmazza.