Kövér beszólt a tiltakozó HírTV-nek és Magyar Nemzetnek

 

Kövér László házelnök a reklámadó tervezett bevezetésével kapcsolatban képmutatónak nevezte az azonos, tiltakozó platformra helyezkedő kormánypárti és ellenzéki médiumokat.

Ha ironikus akarna lenni, úgy fogalmazna, amennyiben a reklámadó bevezetésével sikerül csökkenteni az árkokat – a kultúrkampf csatazaja mellett – az egymással szemben álló újságírók között, akkor már megérte a javaslat beterjesztése – mondta Kövér László a reklámadó tervezett bevezetéséről.
„Ironikusan fogalmazva,

ha ez megvalósul, már óriási lépéseket tettünk az ideális állapotok kialakulása felé” – közölte azzal összefüggésben, hogy kormánypárti és ellenzéki médiumok egységesen tiltakoznak a reklámadó bevezetése ellen.

„Én megértem, hogy az üzleti érdekek sérelme mindenhol komoly probléma. Azt is megértem, hogy csak az az üzleti érdeksérelem fáj, amelyik a saját zsebünket érinti. De hogy ezt egyesek a jobboldalon is összekeverik a sajtószabadsággal, azt már nehezen élem meg, mert pontosan tudjuk, a sajtószabadság a mai világban Magyarországon és másutt is nem a politikai viszonyoktól függ, hanem elsősorban a tulajdonosi viszonyoktól” – szögezte le.

Hozzátette, ettől még lehet arról vitatkozni, hogy jó vagy rossz ötlet a reklá