A Fidesz nem áll a szocialisták törvényjavaslata mellé,

amelyben azt indítványozzuk, hogy az Országgyűlés különítsen el 500 millió forintot a miskolci társasházak megsegítésére. Pedig a forrást is megjelöltük, azt mondtuk, kevesebb pénzt kell fordítani a hazug sikerpropagandát folytató kormányzati kommunikációra. A Fidesz viszont ezt nem támogatja, s ragaszkodik ahhoz, hogy Miskolc a saját költségén segítsen a bajba jutott közösségeken. Az a város, amely ma már arra sem tud költeni, hogy tisztességesen lenyírják a füvet a közterületeken.

A társasházak, lakásszövetkezetek megmentését a Jobbik is akadályozza. Demagóg szöveggel uszítanak, azt a látszatot keltik, mintha választani lehetne aközött, hogy adóforintokból mentsük-e meg a társasházakat, vagy a csaló fészekrakók pénzéből. Nem lehet választani! A csalóktól képtelenség belátható időn belül behajtani a pénzt, ezt a lakóközösségek tudják a legjobban: a baj éppen azért keletkezett, mert ezek az emberek nem tudtak, vagy nem akartak fizetni. Ha továbbra is az ő pénzükre várnak a társasházak, tönkremennek. Nem lehet tovább húzni! Most kell segíteni!
A legszomorúbb az egészben persze az, hogy a kormánypárt, s a velük oly gyakran együttműködő Jobbik csupán politikai játszmának tekinti a társasházak ügyét: magasról tesznek az emberekre, a békére, nyugalomra vágyó tisztességes miskolci adófizetőkre, az ügyben csak a maguk politikai hasznát látják.
Az ő lelkükön szárad majd, ha hamarosan leállnak a liftek, s kikapcsolják a lépcsőházakban a világítást.
– Földesi Norbert avasi önkormányzati képviselő, az MSZP frakcióvezetője