Kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja

miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság a helyi 48 éves M. Attilával szemben. A nyomozás kiinduló adatai szerint 2014. június 8-án 9 óra 45 perckor a gyanúsított egy Miskolc-Tapolcai elágazásnál lévő söröző buszmegállójában odament egy ittasságából kifolyólag a padon fekvő és alvó, védekezésre képtelen férfihez, majd anélkül, hogy az észlelte volna belenyúlt nadrágja zsebébe és onnan kivéve jogtalanul eltulajdonította annak mobiltelefonját.
Az elkövetőt cselekménye közben megzavarta egy gépjárművével arra haladó szemtanú, aki miután visszatolatott, odament és felébresztette a sértettet, majd a helyszínen elfogta és kérdőre vonta a tetten ért tolvajt, akit visszatartott az időközben értesített rendőrök kiérkezéséig.
A tettes, miközben észlelte, hogy a szemtanú odamegy hozzá, a telefont elhajította egy közeli bozótosba, amit később megtaláltak, így a sértett kára még a helyszínen megtérült.
A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást a bűnügyi őrizetbe vett terhelttel szemben gyorsított eljárásban, bíróság elé állítással tervezi befejezni.