Kirúgták a szülész főorvost, aki gyomorforgató kommenteket írt Cseh Katalin posztjához

Az első hírek szerint felfüggesztették a férfit, most kiderült, el is bocsátotta őt a nyíregyházi Jósa András tagkórház.

Cseh Katalin momentumos EP-képviselő pénteki Facebook-posztjában arról írt, az UEFA segítségét kell kérni, hogy megakadályozzák a Gazprom Fradi-szponzorációját. A bejegyzés alá a férfi kifejezetten gyomorforgató kommenteket írt, és mint kiderült, a hozzászóló nem más, mint Kornafeld János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kórház tagintézményének egyik szülész-nőgyógyásza.

Telex kérdésére az intézmény azt válaszolta, vezetésük az Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, mi történt, és amíg nem zárul le a vizsgálat, az orvost felfüggesztik. A vizsgálatot azóta soron kívül le is folytatták, és úgy döntöttek, hogy azonnali hatállyal megszüntetik Kornafeld János egészségügyi szolgálati jogviszonyát.

Cseh Katalin a posztjához érkezett kommentekről azt mondta, szomorú, hogy itt tart a magyar közbeszéd.

„Én természetesen teljesen elfogadom azt, hogyha valaki nem ért egyet velem, vagy nem ért egyet egy politikai oldal véleményével” – tette hozzá, és megjegyezte, kiemelten fontos lenne a közbizalom megteremtése az egészségügy felé.