Gúr Nándor és dr. Varga László 500 millió

forintot fordítana az idei központi költségvetésből a miskolci társasházak, lakásszövetkezetek konszolidációjára. Az erről szóló törvényjavaslatukat benyújtották, a szükséges pénzt a Miniszterelnökségtől, a kormányzati kommunikáció sorról vennék el.

A Fidesz közleményben reagált a szocialisták szerdai sajtótájékoztatójára. Légbőlkapottnak nevezték az MSZP-s képviselők javaslatát, s kijelentették, hogy „a Fidesz az MSZP nélkül is létrehozza a közös költséggel terhelt társasházak részére az otthonvédelmi alapot”. Az önkormányzati költségvetésből finanszírozott alap létrehozására a miskolci önkormányzat júniusi közgyűlésén, 12-én tesznek majd javaslatot. Arról viszont mind a mai napig nincs hír, mennyi pénzt fordítanának az alapra, s mindezt honnan vennék el.

Ezt kifogásolta csütörtökön Földesi Norbert.

A szocialista frakcióvezető elmondta: dr. Kriza Ákosék 4 év alatt elérték, hogy mára már szinte minden önkormányzati cég veszteségesen működik. A városban derékig ér a fű, az utak kátyúsak. A Kandó téri villamosfordulónál havariahelyzet alakult ki, azon a pályaszakaszon a felújítás elmaradása miatt ma már nem biztonságos a villamosközlekedés.

Elüldözték, megszüntették a korábban országos hírű rendezvényeinket. Például a Kaláka fesztivált, vagy a világhírű sakkfenoménokat felvonultató Lékó + párosmérkőzés-sorozatot. Lezüllesztették az operafesztivált, pénzügyileg és morálisan is tönkre tették a Miskolci Szimfonikus Zenekart, őket egy hajszál választja el a széteséstől.

Dr. Kriza Ákos és Zsiga Marcell utcájába új aszfalt került, oda viszont nem, ahol ezt 30 éve várják. Minden problémára az volt a városvezetés válasza, hogy szűkösek az önkormányzat lehetőségei.

Ezek után közli azt a Fidesz, hogy az MSZP ne akarjon a hazug kormányzati kommunikációra fordítható állami pénzből segítséget nyújtani a miskolci társasházaknak, azt majd megoldja önerőből a miskolci önkormányzat.

Joggal vetődik fel a kérdés: miért játszanak Miskolc ellen? Miért nem támogatják a városnak kedvező javaslatot?