Cáfolta az indiai Apollo Tyres abroncsgyártó cég,

hogy már megszületett a döntés a Kelet-Európában 685 millió dolláros beruházással felépülő új üzemének helyszínéről – közölte a Rubber News. A lap szerint a cég igazgatótanácsa nyilatkozatot adott ki, amely szerint a vállalat még csak ezután hoz döntést a zöldmezős beruházással létrejövő létesítmény pontos helyszínéről.

A Hospodarske noviny című szlovák lap múlt pénteken azt írta, az Apollo Tyres Szlovákia helyett Magyarországon építi fel az új gyárat. Korábban a cég azt közölte, két helyszínre – Szlovákiára és Magyarországra – szűkítette le a lehetséges helyszínek listáját.

Az Apollo igazgatótanácsa korábban 685 millió dolláros, azaz körülbelül 150 milliárd forintos beruházást hagyott jóvá arra, hogy egy gumiabroncsgyárat építsenek fel Kelet-Európában. A tervezett gyár naponta 16 ezer személygépkocsira, 3 ezer tehergépkocsira való gumiabroncs legyártására képes üzemet szeretne nyitni a régióban.

Neeraj Kanwar, a cég alelnöke és ügyvezető igazgatója korábban arról is beszélt, hogy 4-5 éven belül kezdhet el működni a gyár. A cég jelenleg kapacitásproblémákkal küszködik az ügyvezető szerint, az európai autópiac kilábalásával nagyobb mennyiségre lesz szükségük, ezért is döntöttek úgy, hogy prioritásnak tekintik a Kelet-Európában felépítendő gyárat.