A rendőrök elfogták azt a tolvajból

lett rablót, aki egy miskolci áruházban a lopott dolog megtartása érdekében bántalmazta a menekülésében akadályozni szándékozó pénztárost – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság honlapján.

Rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen a Miskolci Rendőrkapitányság május 10-én.

A nyomozás kiinduló adatai szerint a borsodi megyeszékhely avasi városrészének egyik áruházában egy férfi 15 óra 30 perckor eltulajdonítási szándékkal a ruházata alá elrejtett egy csomag kávét, azonban az eladó felszólításának ellenére, a nála lévő bevásárló kosarat eldobva megpróbált a helyszínről elmenekülni. A tolvaj távozását a bolt pénztárosa megkísérelte megakadályozni, de az az eltulajdonított dolog megtartása érdekében bántalmazta az üzlet alkalmazottját, majd elmenekült a közértből.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyben bevezetett forró nyomos intézkedések eredményeként a nyomozók azonosították, majd a bűncselekmény elkövetésétől számított három és fél órán belül elfogták, és a lakásáról előállították a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható, B. István 28 éves helyi lakost.

A tolvajból lett rabló minden bizonnyal sejthette, hogy keresik, mert a lakásának teraszán, egy paplan alá rejtőzve találtak rá a nyomozók.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a terheltet bűnügyi őrizetbe vették és az illetékes járási ügyészségen előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásának indítványozására.