A kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról

szóló törvényjavaslat lesz az első előterjesztés, amelyet az új parlament elfogad – jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a házbizottság pénteki ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Benne lesznek az antiszociális elemek?
A Fidesz kezdeményezésére az indítványt házszabálytól való eltéréssel már hétfőn elfogadhatják – írja az MTI. A devizahitelesek megsegítését szolgáló kilakoltatási moratóriumnak nem lesz végső időpontja, egészen addig tart majd, amíg a devizahitelesek helyzetét rendező jogszabály megszületik.
Rogán Antal ismét sürgette a Kúriát, hogy a még nyitott kérdésekben, az egyoldalú szerződésmódosítás és az árfolyamrés ügyében minél hamarabb tárgyaljon és döntsön. „Ha ezzel kapcsolatban a Kúria akár május végéig, akár júniusban állást foglal, a Fidesz képviselőcsoportja nevében arra tudok ígéretet tenni, hogy abban a pillanatban – a Kúria döntését figyelembe véve – a devizahitelesek helyzetének rendezéséről szóló törvény meg fog születni, és a parlament elé kerül” – mondta a frakcióvezető.
Mint azt mi is megírtuk, Csöbör Katalin miskolci fideszes képviselő és Kriza Ákos miskolci polgármester a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvény módosítását kezdeményezte azért, hogy az ne vonatkozzon a Fészekrakó-programban részt vevő „antiszociális elemekre”. Mint április végén bejelentették, nem szeretnék, hogy azok, akik „képtelenek a társadalmi együttélés szabályainak megfelelően élni, tönkre teszik az ott élőket, a közüzemi díjakat és a közös költséget nem fizetik”, a kilakoltatási moratórium mögé bújjanak.