Közlemény – Fidesz-KDNP: Miskolciakkal a miskolci nyomortelepek

ellen.
Miskolc – A miskolci MSZP frakció tagja tegnap a Közgyűlésen tiltakozott, roma jogvédőkkel egyetemben, a nyomortelepek felszámolását is tartalmazó közbiztonsági csomagunk ellen.
A FIDESZ-KDNP képviselőcsoportja és a városvezetés azonban továbbra is eltökélt szándékában és a tegnapi közgyűlési vita is megerősített bennünket abban, hogy jó úton haladunk, a miskolciak túlnyomó többsége, roma polgártársainkkal együtt akarja városi nyomortelepeink megszüntetését, az élhető város kialakítását.

A Jobbiknak üzenjük: mi nem osztogatunk, hanem jogszabályi kötelezettségünket teljesítjük, amikor városi tulajdonú bérlemény megváltásáért bizonyos pénzösszeget ajánlunk. De kifizetés csak akkor történik, ha az ott lakók a város közigazgatási határain kívülre költöznek.
Az MSZP-nek üzenjük: mi nem fosztogatunk. A létrejövő egyeszségek az ingatlanok elhagyása érdekében önkéntesek, szabad akaratból köttetnek.
Ugyanakkor nem állunk meg a város közbiztonságának erősítését szolgáló intézkedéseink megvalósításában sem. Tegnap óta már folyamatos, megerősített járőrszolgálatban vigyázzák több miskolci városrész, így például a Számozott utcák és a DVTK stadion közötti térségben lakók nyugalmát. Megvannak az első visszajelzések a diósgyőri lakosoktól: ezek a visszajelzések mind-mind pozitívak.
A városi rendészetünk vezető munkatársai továbbra is várják a jelentkezését azoknak, akik az önkormányzati rendészetünk létszámbővítési lehetőségét kihasználnák és az állomány új tagjai lennének.
– Soós Attila,a FIDESZ-KDNP képviselőcsoportjának szóvivője –