A fidesz korrigálja hibáját. „Méltó képen” lesz díszpolgár Herman Ottó

 

„Miskolc Megyei

Jogú Város Önkormányzata a 2014-es Herman Ottó évben méltó képen kíván megemlékezni a város híres polgáráról. Ennek legmegfelelőbb módja, ha Herman Ottó részére rendeleti úton díszpolgári címet adományoz”.

Ez olvasható a Javaslat az Önkormányzat elismeréseinek alapításáról és adományozásuk szabályairól szóló 38/2004 (XI.10) számú rendelet módosítására című előterjesztésben, melyet sürgősséggel tárgyal csütörtökön Miskolc önkormányzatának májusi közgyűlése.

A javaslat szerint „2014. évben – kivételesen – három személy részesülhessen a díszpolgári címben, és a harmadik kitüntetett – rendeletbe iktatva – Herman Ottó legyen”.

Mint arról az ÉszakOnline korábban többször is beszámolt, a miskolci önkormányzat Fidesz-KDNP-s többsége többször is visszautasította azt a javaslatot, hogy halálának 100. évfordulójára adományozzanak a neves polihisztornak díszpolgári címet. A díj odaítélését az MSZP is szorgalmazta, de a Fidesz – talán éppen ezért – egészen mostanáig nem volt hajlandó elfogadni a javaslatot. Legutóbb például a következőt közölték: „Kiszámítható volt, hogy a miskolci álbaloldal mindent, még a város híres szülöttének emlékét is kampánycélokra használja fel”.