Nevetséges, hogy az a Jobbik kezd el aggódni

a magyar adófizetők pénzéért, s az a Jobbik beszél Fidesz–MSZP nagykoalícióról, amely 2014 februárjában – egyedüli ellenzéki pártként – a kormányzó Fidesszel, a KDNP-vel és a nőverő Balogh képviselővel karöltve boldogan megszavazta az alsó hangon 3600 milliárd forintba (!) kerülő paksi atomerőmű-bővítést.

Ha Badány Lajos nem tudná: ennek a pénznek a 20 százalékát (720 milliárd forintot) önrészként a magyar állam fizeti be az adófizetők pénzéből, 80 százalékát (2880 milliárdot) orosz hitelből finanszírozzák, aminek a visszafizetése szintén a magyar adófizetőkre hárul.
Ezek után aggódik Badány Lajos az adófizetők pénzéért akkor, amikor 1 milliárd forintból az avasi fészekrakó-problémát kellene megoldani. Az MSZP által javasolt 1 milliárd – de ezt már ezerszer elmondtuk – nem a csaló fészekrakókhoz kerülne, ez a pénz lenne a fedezet a megszerzett ingatlanokon felhalmozott tartozások kifizetésére.
Mi, avasi képviselők azt tudjuk javasolni Badány Lajosnak, hogy ne csak vonulgatni és gyűlölködni járjon az avasi utcákra, hanem tájékozódni is. Kérdezze meg például az avasi adófizetőktől, vajon mire költenék a befizetett adóforintjaikat: a Fészekrakó-probléma megoldására, vagy az orosz hitel visszafizetésére?
Az általa a problémára gyógyírként javasolt érpataki modellként emlegetetett program pedig egyrészt nem létezik, másrészt, ha létezne, akkor sem nyújtana megoldást semmire sem. Körülbelül ráolvasásra jó, csakúgy, mint annak idején – s ezt Badány Lajosnak aligha kell magyarázni – a führer csodafegyvere: hiú reményt kelt az emberekben, anélkül, hogy a reménynek bármiféle valóságalapja lenne.
– Földesi Nobert, avasi önkormányzati képviselő, az MSZP frakcióvezetője