– A szakértők azt valószínűsítik, hogy az Egyesült Államokban kivégzésekhez

használt méreganyaggal, nátrium-pentotál-szérummal végzett magával Welsz Tamás (†41).

A Blikk újabb részleteket tudott meg a Simon Gábor volt szocialista képviselő elleni eljárás koronatanújának öngyilkosságáról. Úgy tudjuk, a nyomozás adatai szerint Welsz Tamás már hónapokkal ezelőtt beszereztetett két kis üvegnyi mérget egy gyógyszerész ismerősével. Az egyiket saját részre, a másikat pedig élettársának, Horthy Andreának.

Ez a szer közforgalomban nem vásárolható, orvos sem írhatja fel. Bizonyosan illegális forrásból szerezték, s Welsz közel egymilliós összeget fizetett érte. Az üzletember tisztában volt azzal, hogy miként, menyit kell bevenni belőle, s milyen módon, mennyi idő alatt hat.

A több összetevőből álló vegyületet tartalmazó üvegcsét érdi házának fürdőszobájában rejtette el. Arra az esetre tartogatta, ha kilátástalan helyzetbe kerülne, erről a tervéről szólt élettársának is. A Blikk úgy tudja, március 20-án, amikor a rendőrökkel megérkezett a házba, hogy bizonyítékokat adjon át, rövid időre bement a fürdőszobába, miközben a nyomozók házában kutakodtak. Minden valószínűség szerint ott oldotta fel vízzel, és itta meg az egyik üveg tartalmát.

Mielőtt elindult volna a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársaival a rendőrségre, a szomszéd házban lakó apjához még bement, elbúcsúzott tőle Édesapja akkor még nem gondolta, hogy azért sikerült szokatlanul érzelgősre a búcsú, mert fia szervezetében már dolgozott a gyilkos méreg.

A Blikk úgy értesült, a rendőrségi nyomozás megállapította, hogy a Welsz Tamást szállító rendőrségi kocsit kissé lemaradva követte a férfi élettársa. Amikor látta, hogy a kómába esett párjával megáll a rendőrautó, azonnal felhívta egy alkalmazottjukat, aki amolyan mindenes volt az érdi birtokon.

Welsz érdi házának emésztőjébe dobta a kiürült üvegcsét az alkalmazottja/ Fotó: Veres Viktor

– Az azóta kihallgatott férfi elmondta, hogy Horthy Andrea arra utasította, hogy a fürdőszobában keresse meg az üres méregfiolát, és szabaduljon meg tőle. Ezt az alkalmazott meg is tette. Az udvaron lévő, mintegy tíz köbméteres emésztőbe dobta az üvegcsét – mondta el a Blikknek az ügyben egyik érintett informátorunk. Az ominózus vallomás után, a hatóság kiszivattyúztatta az emésztőt, s végül rábukkantak a mérget eredendően tartalmazó fiolára. blikk.hu