A szabadidős sport fejlesztésére költhet

csaknem 35 millió forintot a Miskolci Egyetem, a campus a „Sport a Miskolci Egyetemen, hallgatói szolgáltatások a sport területén” című uniós pályázaton nyert – mondta Boda Péter projektvezető sajtótájékoztatón, szerdán.
t

A pályázat révén a Miskolci Egyetemen a XXI. század követelményeinek megfelelő, differenciált, komplex sportélet alakulhat ki – közölte Boda Péter, hozzátéve: a projekt három részből áll. Megalakul egy sportiroda, bővül a hallgatói „sportszolgáltatások” területe, az élsportolóknak pedig segítenek a „kettős karrier” életpálya megteremtésében.
A felsőoktatási intézmény sportszakmai fejlesztési programja a hallgatók „világos, pontos és teljeskörű” tájékoztatására fókuszál, tájékoztatja a fiatalokat az egyetemen belüli sportolási lehetőségekről, valamint a regionális és országos hallgatói sportprogramokról. Ennek megfelelően elindult egy intézményi sportportál (www.egyetemisport-miskolc.hu), egy helyen összegyűjtve a hallgatóknak a sportolási lehetőségeket, információkat.
A fejlesztési program tartalmazza az új hallgatói sportszolgáltatásokat és mintaprogramokat, a diákok rendszeres sportolásra ösztönzése tekintetében pedig a várható eredményeket, valamint az élsportolók sport melletti tanulását könnyebben lehetővé tevő mentorprogram részleteit is.