Sietek, mert reggel hatkor nyit a nemzeti dohánybolt.

Eddig reggel hatkor nem lehetett kapni alkoholt Miskolcz-Tapolczán. Presszó nincs, a kisbolt hétkor nyit. De most oly áhítozó a gyógyszertár fölötti kiírás: sör bor kávé szeszes ital …megiszom!

Azt írtam feljebb (már csak húsz percem van, és még el kell küldenem mindenkinek, aki szereti), hogy az egészségügyi koncepció az ember életét szinte a születéstől a halálig végigköveti. Ha véletlenül a dohányzás nem okozna halált, akkor se élhetünk örökké. A nemzeti dohánybolttal szemben, a valaha volt strand területén épül az új versenyuszoda. Eddig azt hittem, hogy feleslegesen. (1200 méterre van a másik új, a Kemény Dénes uszoda…) Volt nekem egy szerény javaslatom, hogyan lehetne hasznosítani a területet. Miskolcz-Tapolczán még nincs temető. Ha nem vágták volna ki a fákat, nagyon szép temető lehetne. És akkor egy teljes életút: gyermekorvos-dohánybolt-gyógyszertár-fogorvos-körorvos-temető. Még a kettesbuszra se kellene jegyet venni. De hát uszoda lesz belőle.

És akkor tegnap este mondta nekem egy itteni barátom, a vízzel teli és az üres medencébe is bele lehet fulladni. Csak jól kell ugorni.

Hát így teljes a mi életünk. No, megyek a történelmi eseményre. Szeretném megvenni az első cigimet. Aztán majd a másikat is. Ígérem, megírom!

Ficsku Pál Teljes cikk.