A neve Mucsi Erika, és egy ítéletben olyanokat írt le a cigányokról, mintha álnéven a kuruc.info szerzője lenne. Ilyen még nem történt az apartheid magyarországi eltörlése óta.

 

„A »cigányság« mint kategória nem elsődlegesen faji alapon értelmezhető, hanem az ekként jelzett életformát követő, faji hovatartozástól függetlenül a lakosságnak egy elkülönült, a többségi társadalom hagyományos értékeit és a már hivatkozott jogszabályok által is védett értékeket semmibe vevő csoportjaként, akik egy bizonyos munkakerülő életforma, a magántulajdont, együttélési normákat nem tisztelő erkölcsi felfogás követői”

Ez nem valamelyik különösen rasszista jobbikos szövege, nem is a Kuruc köpködése, hanem a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletének részlete, amiben Mucsi Erika ciganyológus bíró elutasította a Szebb Jövőért Egyesület feloszlatására benyújtott ügyészségi keresetet. P

Mucsi Erikának ez nem nyelvbotlása volt, az ítéletben ugyanis azt is kimondta, hogy bizony van cigánybűnözés:

Nem elhallgatható tény viszont a cigány származásúaknak az elkövetői körben való viszonylag magas aránya. Ebből adódóan bár a cigányok és a bűnelkövetők köre nem azonos, … az átfedések alapot adnak az anomáliák »cigánybűnözésként« való megfogalmazására.

Az igazságszolgáltatás képviseletében rasszista alapvetéseke tevő asszony nem meglepő módon abszolúte kóser dolognak tartja az egyenruhás megfélemlító menetelést is:

Megállapítható, hogy az alperes tagjai egyenruhában, menetoszopban, katonai vezényszóra felsorakozva indultak csoportokra szakadva járőrözni a település utcáin. Egy ilyen megnyilvánulás ugyanakkor a törvényszék álláspontja szerint jellegénél fogva bár szorongást kelthet a helybeliekben, azonban maga a menetelés, nyilvános felvonulás jogát a gyülekezési jog garantálja.P

Ha a Jobbik valaha hatalomra jutna, legalább itt egy igazságügyminiszter-jelölt. 

További hátborzongató részletek az Index cikkében. cink.gz