Kriza Ákos elmondta, megválasztása óta azon

dolgozik, hogy megszabadítsa Miskolc lakótelepein élőket azoktól az antiszociális elemektől, „akiket még a szocialista kormányok és szocialista városvezetés idején és asszisztálása mellett telepítettek be”. Mérhetetlen károkat okoztak a miskolciaknak úgy anyagiakban, mint a lakóközösségek hétköznapi életében. Ezt a folyamatot, ezeknek az antiszociális elemeknek a kiköltöztetését már három éve elkezdték, több, mint ötven család hagyta el az ellenőrzések hatására Miskolc város lakótelepeit és tizennégy esetben történt meg a tulajdonba kerülés. Ez a folyamat most május elsejétől fel fog gyorsulni, őszig ezeknek a fészekrakóknak a kilencven százalékát el fogják távolítani a lakótelepekről és még idén pontot tesznek az egész fészekrakó ügynek a végére.
– Határozott szándékom, ezért dolgoztam eddig is és ezért fogok ezután is, hogy még egyszer ne ismétlődhessen meg egy ilyen problémakör megjelenése Miskolcon és a most még ott élő fészekrakókat el tudjuk távolítani a lakóközegünkből – tette hozzá Kriza Ákos.

A szerda kormánydöntés azonban hatással van a folyamatra, amelynek lényege, hogy meghosszabították a kilakoltatási moratóriumot a devizahiteles lakások tulajdonosaival szemben. Ezzel pedig egyet értenek, támogatják, hiszen ezek az emberek méltatlan helyzetbe kerültek a devizahiteleik miatt, mondja Csöbör Katalin. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, nagyon fontos számára Miskolc és azon belül az Avas. Élve a lehetőségével tehát módosító javaslatot nyújt be, amelynek lényege, hogy válasszák külön a két csoportot, vagyis azokat, akik a devizahitelek miatt kerültek nehéz helyzetbe és azokat, akik képtelenek a társadalmi együttélés szabályai szerint élni, tönkre teszik a környezetükben élőket, közüzemi díjakat, közös költséget nem fizetik. minap.hu