Az Avas a Jobbikra szavazott. Jakab Péte

r, a Jobbik önkormányzati képviselője pénteki sajtótájékoztatóján történelmi jelentőségűnek nevezte, hogy az ország egyik legnagyobb lakótelepén győzött a Jobbik, maga mögé utasítva a Fideszt és az MSZP-t is. Az avasiak a változásra szavaztak, irányt mutatva Miskolc egészének, jelentette ki a politikus, aki szerint a Fidesz ma már csak a cigányság mozgósításával tudja biztosítani hatalmát Miskolcon és környékén.

„Április 6-án az Avas úgy döntött, leváltja a Fidesz és az MSZP közel 10 éve tartó fészekrakó-korszakát” – jelentette ki Jakab Péter. Kiemelte, másfél évvel azután, hogy a Jobbik több ezer ember részvételével megszervezte a lakótelepen a Magyar Élet Menetét, az avasiak immár nemcsak az utcákon, de a szavazófülkékben is a magyar életet választották.

A politikus sajnálatosnak nevezte ugyanakkor, hogy – mint fogalmazott – a Fidesz felülírta az avasiak akaratát: helyettük a többek szerint szervezetten utaztatott alsózsolcai és felsőzsolcai cigányok döntötték el, mi legyen a miskolci városrész sorsa az elkövetkezendő években. Vagyis hiába szavazott az Avas a Jobbikra, Csöbör Katalint „ültették az itt élők nyakára”.

Jakab szerint nem véletlen, hogy a Fidesz képviselője már a választás estéjén megígérte: nagyobb figyelmet fog fordítani a lakótelepre, tudja ugyanis, hogy az őszi önkormányzati választásokon már nem számíthat „zsolcai barátaira”.

Jakab Péter úgy véli, Csöbör Katalinnak nem lesz nehéz dolga, ha be akarja tartani ígéretét: a városrész előző kormánypárti képviselője, Nagy Kálmán 2010 óta nem szólalt fel az Avas érdekében, ráadásul a Fidesz négy év alatt sem lakoltatta ki a fészekrakókat, helyette az MSZP-vel együtt Világsátrat épített volna a lakótelep szomszédságába.