Aki ma Magyarországon közgazdászként hisz abban, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika előrevihet, az vagy nagyon naiv, vagy nagyon elköteleződött

Az LMP kampányarca lett Mellár Tamás

a KSH korábbi elnöke.

A párt közösségi oldalán tette közzé azt a fotót, amelyen Mellár Tamás támogatásáról biztosítja az ellenzéki pártot, az Én is Tiszta Magyarországot szeretnék kampány keretébe.
Mellár 1989-ben az MDF tagja lett, majd kilépett és 2006-os önkormányzati választásokon a Fidesz – MPP jelöltjeként bejutott a pécsi közgyűlésbe, de egy évvel később lemondott mandátumáról. A közgazdász 1998 és 2003 között volt a Központi Statisztikai Hivatal elnöke.
Mellér az elmúlt években többször is bírálta a kormányzati politikát. A Századvég Gazdaságkutató volt igazgatója szerint téves volt a kormány törekvése, amely a gazdagok jövedelmének növekedésével érné el a fogyasztás élénkítését. Szerinte a fogyasztást az alacsony jövedelműeket támogató gazdaságpolitika tudja növelni, a Magyarországra jellemző „perverz jövedelemelosztás”, azaz az egykulcsos adó azonban erre nem alkalmas, mivel a gazdagok nem fogyasztásra fordítják a jövedelemtöbbletüket.Tőle származik – 2012 nyarából – a kijelentés: „aki ma Magyarországon közgazdászként hisz abban, hogy a Matolcsy-féle gazdaságpolitika előrevihet, az vagy nagyon naiv, vagy nagyon elköteleződött.