Tisztelt Pusztai László Főszerkesztő Úr!Csányi Zsuzsanna vagyok,

az első, kifejezetten egyetemistáknak szóló, jelenleg ingyenes, hazai társkereső szolgáltatás egyik létrehozója.

Néhány gondolat szolgáltatásunkról – az UniverziTárs-ról:

Az UniverziTárs beindítását másfél év előkészítő munka előzte meg, melynek során mintegy 600 párkereső számára tartottunk speciális ismerkedő tréningeket. Ezeknek a tapasztalatoknak a beépítésével alakítottuk ki az univerzitars.hu honlapot, mely többet és mást nyújt, mint a hagyományos társkereső oldalak.

Mi, az UniverziTárs létrehozói pszichológusok vagyunk, és szerintünk a társtalálás sikere végső soron a hasonló értékrenden múlik – azon, hogy egy pár hasonlóan gondolkodjon arról, hogy mi az, ami igazán fontos az életben. Ezért a regisztrálók a profiljuk elkészítésekor nem csak a szokásos adatokat, hanem érdeklődési körüket, kulturális ízlésüket is megadhatják. Azt is beállíthatják, hogy melyik egyetemről vagy főiskoláról, milyen képzési területről, milyen nemű felhasználók láthassák a profiljukat, ezáltal „láthatatlanná” válhatnak az ismerőseik számára. Értékelhetik más felhasználók profiljait, és maguk is visszajelzést kapnak arról, hogyan látják őket a többiek. Az univerzitars.hu moderált felületet biztosít, melyen keresztül az egyetemisták könnyen felvehetik a kapcsolatot azokkal a személyekkel, akik a profiljuk alapján szimpatikusak számukra.

Az UniverziTárs azonban nem pusztán egy honlap: a regisztrálók egyedülálló programokon is részt vehetnek. Kidolgoztunk ugyanis egy Nemvak Randi elnevezésű csoportos programot, mely bizonyítottan hatékonyan, ugyanakkor természetesen segíti az ismerkedést. Erre olyan egyetemistákat várunk, akik az internet kínálta lehetőségek mellett arra is nyitottak, hogy vidám, felszabadult légkörben ismerkedjenek hasonló érdeklődésű „hús-vér” emberekkel. Az újszerű módszertan az egyéni erősségekre és egymás elfogadására épít. A résztvevők tükröt kapnak arra vonatkozóan, hogyan látják őket mások, így átgondolhatják értékeiket és nyitottabbá válhatnak a másik nem jelzéseire.

Jelenleg azon dolgozunk, hogy minél több egyetemista számára elérhetővé tegyük a honlap nyújtotta szolgáltatásokat, és keressük azokat a csatornákat, melyeken keresztül elérhetnénk őket. 

Csányi Zsuzsanna
+36 30 5405344