A szervezők az Indexnek megerősítették,

hogy idén tényleg nem lesz Hegyalja Fesztivál, mert a területen folyó munkálatok olyan plusz költséggel jártak volna, amit nem tudtak finanszírozni, ezért meghozták ezt a fájdalmas döntést. A szervezők sajtósa is nagyon szűkszavúan nyilatkozott, azt sem volt hajlandó elárulni, egyáltalán milyen építkezésről van szó, csak annyit mondott, „csomó építkezés elkezdődött” az utóbbi időben. A fesztivált máshol sem kívánják megtartani.
Beszéltünk egy, a fesztivál területéhez közel lakó férfival, aki elmondta, hogy a rakamazi önkormányzatnak vannak a környéken építkezései, de azokkal szerinte öt éve nem nagyon történt semmi, mert a válság betett a vállalkozásnak. Apartmanokat akartak építeni, az alapjuk el is készült. Az alapok már több éve állnak ott befejezetlenül, emiatt úgy véli, ez csak egy rossz duma, kifogás a szervezők részéről.

„Én már évek óta azt érzem, hogy döglődik ez a történet, nincs már benne annyi pénz, szerintem azért nem tartják meg idén” – mondta a férfi, aki vállalkozást üzemeltet a környéken. Azt is elmondta, hogy nemrég elkészült egy épület és egy nagy parkoló a fesztivál bejáratánál, ami nemhogy akadályozta volna a fesztivált, hanem javította a körülményeket, ezért értetlenül áll a történtek előtt.  index.hu