A Blikk birtokába jutott szerződésen jól látszik,

hogy valaki levette az előlapot, és egy új papírt kapcsolt a helyére. Aki ezt tette, annyira slendrián volt, hogy arra sem ügyelt, hogy ugyanabba a lyukba tűzze a kapcsot.

Az új előlapon az alacsonyabb bruttó bér szerepel, ennél több tízezer forinttal nagyobb összeget írtak alá eredetileg
– Ügyfeleimnek meg kell támadniuk a saját kinevezésüket a munkaügyi bíróságon. A jogerős döntésig akár egy év is eltelhet, addig viszont nagyon úgy tűnik, hogy fiktív szerződéssel dolgoznak, hiszen ők nem ezt írták alá, bár ez alapján foglalkoztatják őket – magyarázta Lichy József ügyvéd, aki szerint biztos, hogy mintegy egy évig a kisebb bért kapják az ügyfelei.

– Azért döntöttünk a munkaügyi per mellett, mert évek telhetnek el, mire lezárulhat a büntetőeljárás, ezt pedig a pedagógusok nem tudják megvárni. Próbapert indítunk, ennek alapján adom be a további ügyeket – folytatta az ügyvéd, aki több tucat pedagógust képvisel.

A KLIK az MTI-vel tegnap azt közölte: mivel minden ilyen esetet elítélnek, ezért belső vizsgálatot indítottak a tévesen utalt miskolci pedagógusbérek ügyében. Hozzátették: a nyomozás lezárultáig bővebb tájékoztatást nem áll módjukban adni.

A Miskolci Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás miatt nyomoz az ügyben, egyelőre ismeretlen tettes ellen. A Blikknek egy neve elhallgatását kérő pedagógus azt mondta, az eredeti aláírt okiraton az szerepelt, hogy egyetemi végzettségnek megfelelő bért kap, amely több tízezer forinttal magasabb volt, mint a korábbi fizetése. Később azonban az első oldalon már főiskolai bér volt, s fizetésemelése is kisebb lett a megígértnél.

A rendőrség keresi, ki és milyen célból hamisított okiratot.