Kati válaszolt. Közzéteszem a

mai levélváltásunkat.
Íme: „Kedves Nagy-Korsa Judit!
Megkaptam a beszélgetésre invitáló meghívóját. A vitát, a beszélgetést önmagában fontosnak tartom, mert rendszerint előbbre viszi a dolgokat. Az Önnel való beszélgetésre azonban, ez nem vonatkozik. Ön engem nem tud meggyőzni és én sem Önt, politikai ellenfelek vagyunk és a választókat kell meggyőznünk. Ön egy teljesen hiteltelen pártszövetségnek a képviselőjelöltje, amelynek ráadásul Gyurcsány Ferenc írja a forgatókönyvet. Az a Gyurcsány Ferenc, aki egyszer már tönkretette az országot és minden hitelét elvesztette nemcsak a magyarok, de az egész világ szemében. Önt az a Gyurcsány Ferenc mutatta be itt Miskolcon, aki egész kormányzása alatt becsapta a magyarokat, hazudott reggel, délben, meg este, és közben szakadékba vitte az országot. Az Önt támogató politikai erő, minden idők legkorruptabb kormányzását követte el és a baloldalon máig nem változott semmi, ugyanazok vannak együtt, ugyanazzal a veszélyes programmal, mint régen. A Gyurcsány-program az itt élő családokat újra munkanélküliséggel és megszorítással veszélyezteti. Erről a programról nincs mit vitatkozni. Ön vállalta ennek a pártszövetségnek a jelöltségét, akkor most nézzen szembe a következményeivel. A miskolciaknak egyébként legkevésbé felesleges vitákra van szüksége. Az itt élőknek további munkahelyekre és a családok terheinek további csökkentésére van szüksége, a Fidesz ezen dolgozik és jómagam is inkább ezen dolgozom, ahelyett, hogy felesleges vitákkal és bográcsozással tölteném a választásokig hátralévő 16 napot. Üdvözlettel, Csöbör Katalin”
A válaszom:
„Kedves Kati!
Mi tegeződünk – lagalábbis legutóbb a facebookon még így volt. De ez mindegy is. A beszélgetés, a vita a demokráciában természetes, csak a diktatúrában nem az. Azt pedig, hogy melyik kormány mit tett, vagy nem tett ezért az országért, az itt élő emberekért, a választók maguk tudják a legjobban, hiszen a bőrükön érzik. Az Eurostat lesújtó felmérése szerint Észak-Magyarország a húsz legszegényebb régióba tartozik ma Európában. Gondolod, hogy ezt a rettenetes állapotot, amely 2010 tavasza óta folyamatosan romlik, nem tapasztalják az itt élők?

Gyurcsány Ferencet kár ócsárolni, lejárt lemez, amely megakadt nálatok , nem véletlenül éppen ott, ahol a DK elnöke legfontosabb mondanivalója következett: ezt nem szabad folytatni, és ő nem is akarja így tovább csinálni. Szomorú, hogy csak ezzel tudsz érvelni. Orbán Viktor szavai azonban négy év alatt egyszer sem voltak összhangban a tetteivel. Őt nem zavarja egy percig sem, hogy 4,5 millió magyar a létminimum alatt él, és hogy nem megszorításnak nevezi a legdrasztikusabb megvonásokat.
Egyébként, mint köztudomású, a demokratikus ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Attila. A forgatókönyvet pedig a választópolgárok írják, senki más, bár a kormány és a Fidesz (a CÖF-fel együtt) mindent elkövet, hogy goebbelsi propagandagépezetével átmossa az agyukat.

Azzal egyetértek, hogy a miskolciaknak és a borsodiaknak minél több munkahelyre lenne szüksége .Az elmúlt négy esztendőben hány valódi, új munkahelyet sikerült létrehozni itt, te mit tettél ennek érdekében? A közmunkát bele ne számold, kérlek, sem pedig a külföldre menekülteket!
A családok terheinek további csökkentése alatt te azt érted, hogy a nagyon jól keresők még több pluszt kapnak, a többiek meg pusztuljanak éhen. Mert az egykulcsos adóval a lakosság 75-80%-a csak veszített. A családi pótlékot nem emeltétek négy év alatt egy fillérrel sem, és 27%-os áfa sújt minden kiadást. Új adók tömegeivel nyomorítjátok az embereket. A rezsicsökkentés az évszázad átverése, mert egy-két év múlva majd visszaüt , hogy a közszolgáltatók sem fejleszteni, sem karbantartani nem tudnak , hiszen nem marad erre egy vasuk sem. Akkor fizethetjük a tripláját a mostani rezsinek.
A korrupciót kár volt szóba hoznod, mert pontosan a mostani kormány emelte törvényi szintre. Az Együtt A Korszakváltók Pártja, amelynek politikusa vagyok, éppen a korrupció legádázabb ellensége. Ismerd meg a programunkat! Nálunk nem lesz trafikmutyi ( ezt te közelebbről ismered), sem magánnyugdíjpénztár – és földlenyúlás, sem haveroknak leosztott piacok , és még órákig sorolhatnám.
Te négy év alatt minden törvényt megszavaztál, ami megnyomorította a választópolgárokat. Vannak nyugodt éjszakáid?
Szóval mindezeket számba véve érthetővé válik, hogy miért nem akarsz te beszélgetni velem a város, a régió jövőjéről. De hogy bográcsozáshoz miért nincs kedved, föl nem foghatom. Vagy a CÖF jelenléte nélkül bizonytalan lennél?
Üdvözlettel:
Judit”