Aljas indokból elkövetett emberölés

bűntette miatt emelt vádat egy 26 éves férfivel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a férfi úgy fojtotta meg áldozatát, hogy az asszony mellett feküdt ötéves kislánya – tájékoztatta a megyei főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

 

Martossy György emlékeztetett arra, hogy az eset még 2012. december 31-én történt: a férfi késő éjszaka indult haza erősen ittas állapotban, és útközben még beadott magának egy Penta néven ismert, kábítószernek nem minősülő anyagot. Hazaérve bement a vele egy házban, de külön lakrészben lakó szomszédasszonyához. A nő az ágyában aludt ötéves kislányával – ismertette a részleteket a szóvivő.
A férfi bemászott az alvó asszony mellé, aki felébredt és el akarta zavarni, a férfi azonban megerőszakolta. Közben, hogy a teljes erejével védekező asszony ellenállását megtörje, fojtogatta. A nő – akinek halálát fulladás okozta – ötéves kislánya végig az ágyban volt az anyja mellett.
A férfi akár életfogytig tartó fegyházzal is büntethető. A vádlott, aki korábban már csaknem 5 évet ült börtönben rablások és testi sértések miatt, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalás kitűzését – jegyezte meg a szóvivő.