Értékes gyűrűt, nyakláncot és karkötőt a nyílt

utcán kirívóan ne viseljünk.

Soha ne mondjuk meg a pontos időt legfőképp sötétedés után, mert ez okot ad arra, hogy megállítsanak, és ez vonatkozik az útbaigazítás kérésre is.
Csak akkor telefonáljunk a nyílt utcán, ha erős a gyalogosforgalom vagy társaságban vagyunk.
A cigaretta a legvonzóbb a rablók és a kéregetők számára, ezért ha nem vagyunk társaságban vagy ritka a gyalogosforgalom, inkább ne dohányozzunk.
Sötétedés után, ha messziről társaságot észlelünk, térjünk át az út másik oldalára.
Amennyiben elkerülhetetlen egy idegen társasággal való találkozás a táskánkat vagy a szatyrunkat mindig magunk előtt kell tartanunk.

Miskolc területén jelenleg a Selyemréten a legrosszabb a közbiztonság az elmúlt hónapokban itt követték el a legtöbb rablást. A Búza tér és környéke és a Vasgyári piac is fertőzött terület, de ezeken a helyeken inkább a kéregetők hada keseríti meg az arra járók életét. Újabban az Avas II. ütemében a Szentgyörgy utcán is egyre több a kéregető és pár rablás illetve rablási kísérlet is történt. Különösen a garázsboltok környékén vannak az atrocitások. A bevásárló központok és nagyobb boltok parkolóiban rengeteg a kéregető, akik kifigyelik, hogy ki áll meg távolabb, azaz nem parkol a többi kocsi közé, magányos vásárlókat vagy kinek van a tele a bevásárló kocsija és csoportosan inkább lopási szándékkal, mennek oda. A Lyukóban lévő rablások sajnos kevésbé ismertek, mert az itt élők nagyon sok estben nem mernek feljelentést tenni.

Kanyog