Ismerősöm hívta fel figyelmem Szitka

Péter polgármester facebook oldalára. Nem vagyok mazohista, így nem olvasgatom oldalát, de most azért ellátogattam oda , mi érdekes is van ott?
Polgármesterünk minden rosszért Fideszt hibáztató kirohanásához több hozzászólás is érkezett. Az egyikben megfenyegetett engem Gyula, hogy csontjaimat töri, régóta vadászik rám. Hajrá baloldal!, fejezi be kommentjét Gyuszi.

Gyuszinak üzenem, nem félek. Gyuszitól kérdezem, ez a baloldali értékrend? Csontjait törni, megsemmisíteni másokat, mint az ÁVO, ÁVH idején? És kérdezem Gyuszi, ez a ti demokráciátok? Ez a ti jövőképetek? Ebben kellene hinni és élni? Több szót nem is érdemelsz, Gyuszi! Inkább igyál még egy fröccsöt!

A bejegyzésen túl, ami még megdöbbentőbb , polgármesterünk lelkesen lájkolta is a bejegyzést. Nem törölte, mint ahogyan törölte azokat a bejegyzéseket, amelyek nem dícsérőleg szóltak hozzá, vagy kényes kérdést tettek fel.

Nem törölte, hanem lájkolta. Tetszik neki. Tetszik neki, ha másokat megfenyegetnek, ha másokat meg akarnak semmisíteni. Tetszik neki, hogy csontjaim törésével fenyegetnek. Köszönöm! Köszönöm kedves polgármester „úr”!

Egyébként mi tetszik? A fenyegetés? A lejáratási szándék, hogy valótlan állítással (alkoholista) be lehet sározni? Ön is ebben hisz? Ön is ezt támogatja? Ez az ön politikai szemlélete, értékrendje, nézete? Csontját törni másoknak? Erőszakhoz folyamodni? Ebben hisz?

A testületi üléseken, ahol televíziós közvetítés van, párbeszédről, meg mások tiszteletéről beszél, meg nyíltságról és őszinteségről. Meg együttgondolkodásról. Aztán úgy a hétköznapokban, egymás közt beszélgetve, kvaterkázás közben pedig jöhet a megsemmisíteni az ellenfelet? Erre bizony kell a like!

Persze a lájkon túl azt sem értem, miért is vagyok ekkora ellenség? Az atlatszo.hu cikkéért? Ehhez annyi közöm van, hogy olvastam. Az atlatszo.hu-ért , amelyik minden párt ügyeit, ha van ügye, kiteregeti? E miatt vádolja a helyi Fideszt és hergeli az embereket? Talán választ kellene adni a cikkben felvetett kérdésekre, nem pedig fideszes hadjáratról beszélni. S persze ezzel a folyamatosan visszatérő álságos „dumával” lehet hergelni az embereket. Meg lehet félrevezetni őket. Egy darabig.

Ön ismét átlépett egy határt. Polgármesterként erőszakot lájkolni… Na, erre varrjuk gombot, emberek! Aztán dőljünk hátra és mondjuk boldogan: ez a mi kis színes városunk!

Rizner József önkormányzati képviselő