Az LMP indítja a legtöbb nőt

Az LMP egyéni jelöltjei mind a 106 választókerületben leadták az indulásukhoz szükséges aláírásokat – jelentette be Schiffer

András, az ellenzéki párt társelnöke. Szél Bernadett, az LMP társelnöke, Pest megye 2-es számú választókerületének LMP-s országgyűlési képviselőjelöltje. MTI Fotó: Soós Lajos

 
Azt mondta, bár a helyi választási bizottságok még nem minden körzetben hagyták jóvá egyéni jelöltjeik indulását, mindenütt visszaigazolták, hogy megvan az elegendő számú ajánlás. Schiffer András szerint ezek alapján biztosnak tűnik, hogy a párt mind a 106 választókerületben tud jelöltet állítani az áprilisi országgyűlési választáson.

Schiffer András, az LMP frakcióvezetője. MTI Fotó: Kallos Bea

Az ellenzéki politikus kijelentette: bebizonyították, hogy pártjuk visszanyerte az erejét, „hiába próbálták meg az LMP-t elsüllyeszteni másfél, két évvel ezelőtt”, ebből még építkezni is tudnak. Minden remény megvan arra, hogy ez az erősödés a választás eredményében is megmutatkozzon közölte. Emellett arra is felhívta a figyelmet, hogy az LMP indítja a legtöbb nőt, és jelöltjeik 20-30 százaléka a huszonéves korosztályból kerül ki.

 

Szél Bernadett arról beszélt, hogy továbbra is gyűjtik majd az aláírásokat, de most már ahhoz a petícióhoz, amelyben azt követelik, hogy Magyarország álljon el a paksi szerződéstől. Arra is kitért, hogy az MSZP telefonon tájékoztatta őket, hogy ha elegendő független képviselő aláírását gyűjtik össze az ügyben kezdeményezett rendkívüli parlamenti üléshez, akkor azt az Összefogáshoz tartozó parlamenti képviselők is támogatják. Hangsúlyozta, hogy öt független politikus már megígérte, hogy aláírja az ívet, így meglehet az elegendő számú szignó.