Az MSZP-DK frakció tagjai rögtön az

ülés elején transzparensekkel vonultak a pulpitus elé, megakadályozva Kriza Ákos polgármestert, az ülés vezetésében, beszéde elmondásában. Az elrendelt kényszerszünet közben kisebb dulakodás alakult ki a Demokratikus Koalíció egy kamerázó aktivistája és Nánási Kocsis Norbert, fideszes önkormányzati képviselő között. A szünet után a szocialista frakció tagjai továbbra is bekiabálásokkal, hangoskodással zavarták az ülést.

Varga Gergő felidézte a közgyűlésen történteket, s azt hogy aktivistájuktól Nánási Kocsis Norbert megpróbálta elvenni a kamerát. Elmondta, aktivistájuk orvoshoz ment és feljelentést tett. Varga Gergő szerint felmerül a kérdés, „van-e helye egy olyan képviselőnek a közgyűlésben, aki ellen ilyen eljárás indul, mikor kér Nánási Kocsis Norbert elnézést, és mikor mond le?”

Bazin Géza szocialista képviselő hozzátette, a Fidesz frakcióvezetője az eset után azt mondta, nem látta a felvételt, nem tud véleményt mondani, de azóta sem szólalt meg. Az újságírói kérdésre – hogyan lehetett állításuk szerint „spontán” – a tiltakozása a szocialista frakciónak, úgy, hogy előre elkészített táblák és hangosbeszélő volt náluk, az ellenzéki képviselők nem válaszoltak. Újra arra hivatkoztak, hogy nincs megszólalási lehetőségük napirend előtt a közgyűlésben. További újságírói kérdésként az is elhangzott, nem érzik-e provokációnak azt, hogy az említett DK-aktivista külön figyelmeztette Nánási Kocsis Norbertet: vigyázzon mit mond, mert mindent felvesz. Bazin Géza ennek kapcsán kijelentette, egy kamerával rendelkező ember, aki felvételt készít, nyugodtan mondhat ilyet. minap.hu