Nyilatkozzanak miskolci párttársai Balogh

Artúrral kapcsolatban!

A baloldali összefogás listájának Gyurcsány Ferenc, vagy épp Kuncze Gábor után újabb „gyöngyszeme” akadt – mutatott rá keddi sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik miskolci országgyűlési képviselőjelöltje. A szóban forgó politikus nem más, mint az MSZP roma tagozatát vezető Balogh Artúr, aki blogjában nyíltan magyarellenes, uszító bejegyzéseket jelentetett meg, többek közt: „A cigány megélhetési bűnözést el kell tűrnötök!; A cigány jogosan lop.”

Pakusza szerint egy olyan országban, melynek adófizető többségi társadalma hosszú évtizedek alatt több ezermillió forinttal segítette a cigányság felzárkózását, az ilyen kijelentések felháborítóak. Különösen érzékenyen érinti ez a kérdés Miskolcot és Borsod-Abaúj-Zemplén megyét, ahol a cigány-magyar együttélés rengeteg problémát okoz.

Éppen ezért a miskolciak kíváncsiak arra, mi a véleménye a Gyurcsány-féle összefogás két miskolci jelöltjének, Varga Lászlónak és Nagy-Korsa Juditnak Balogh Artúr blogbejegyzéseiről. Várjuk azt, hogy a két miskolci jelölt határolódjon el párttársuk megengedhetetlen, szélsőséges megnyilvánulásaitól, s egyben szólítsák fel pártjukat arra, hogy Balogh Artúrt vegyék le a jelöltek listájáról – zárta mondandóját Pakusza Zoltán.