Már csupán hármat kell aludni,

hogy elkezdődjön a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsang, amelyre ezúttal a szervezők a hazai könnyűzene jelenlegi sztárjait, s az előző évtizedek kihagyhatatlan klasszikusait hozzák. Balázs Pali, BMV, Bon-bon, Balázs Fecó, Belga, Bíborszél – és ez csupán egy betű volt az abc-ből.

Miskolcon lesz csütörtök és vasárnap között minden. Őrangyal, Hello B.A.Z. megye, EstHajnal, ír kocsmahangulat – többek között. A kocsonyafarsang idejére hazánk legkülönbözőbb pontjairól vándorolnak Miskolcra a zenészek.

A csütörtöki, kezdő hangulatot a Vaultage teremti majd meg, de a nyitó napon színpadra áll a Kisavas, Charlie, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a BMV is, az estét pedig Kowalsky meg a Vega és Balázs Fecó zárja, a koncertek után azonban bárki maradhat még kocsonyafarsangozni, hiszen minden nap lesz afterparty a Helynekemben.

– Itthon azért más, mert büszke vagyok rá, hogy Borsod megyei lehetek, és a legjobbat próbálom kihozni ezekből a koncertekből. Máshol is, de itthon mégis magasabb az adrenalin szintem, amikor zenélünk – nyilatkozta korábban portálunknak a közelgő fesztivállal kapcsolatban Kiss Kata, aki zenekarával pénteken áll színpadra, de a Belga is szinte hazajáró vendég.

Ugyan a nagy trió ezúttal már nem Titusszal érkezik, de mint mondták, lélekben velük van, továbbra is a zenekar tagja, de most Miskolcon is debütál majd az új tag, Dj. Marvin.

– Miskolc az Miskolc. Amikor a Pepsi sztárcsináló Miskolcon rendezett elődöntőjének délelőttjén, Diósgyőrben császkálva, és egy turkálóba betérve Belga Beach Tour feliratú baseball sapkákat találtunk, tudtuk, hogy itthon leszünk itt – emlékezett vissza a kezdetekre Bauxit egy korábbi villáminterjúnk alkalmával.

A Kiss Kata Zenekar és a Belga mellett lesz még pénteken Péterfy Bori & Love Band, Bon-bon, Csepregi Éva, Balázs Pali és Desperado koncert is, de átruccan az ózdi hős, Majka is, aki Curtisszel érkezik majd.

A hétvége első napján már korán reggeltől lesznek programok, de a kocsonyafarsangi koncertdömping akkor is estére csalogatja majd a színpadok elé az érdeklődőket. Az ország másik végéből utazik Miskolcra a Kiscsillag. Lovasi András elmondta, hogy az új, készülő albumról is lesz már ízelítő, a jól ismert dalok mellett, de az együttes frontembere azt is elárulta, hogy a koncert után maradnak a miskolci éjszakában.

– Sok barátunk is van Miskolcon, és szerencsére messze is lakunk, így hát már nem érdemes elindulni éjjel – tette hozzá. A Kiscsillag előtt a Reflex és az Animal Cannibals táncoltatja majd meg a közönséget, Lovasiékat pedig az éjszaka folyamán követi majd a P. Mobil és a Maszkura és a Tücsökraj csodálatos miliője – a vasárnap hajnalt pedig már a Miskolci Művek koncert élményeivel várhatják a miskolciak.

A zenei program vasárnap sem marad el a többitől, színvonalat tekintve: Bíborszél, Vastag Csaba, KGST, Enemies és Paddy and the Rats – dióhéjban.

A Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangon, a több mint 35 fellépőből álló zenei kínálat mellett természetesen számos kulturális és gasztroprogram közül lehet majd válogatni.

Csütörtökön kezdődik!