Ezek mennek a Facsén…  Mondom, mi nem mozgás: tánc a Kamionosok és Kurvák bulin

1.) Ne hazudj!

 

 

 Magadnak se. Nem azért mutat 74 kilót a mérleg, mert ma még nem voltál vécén és ez a bélelt pizsama a nyuszis mamusszal együtt legalább másfél kiló, hanem azért, mert 74 kiló vagy. Egyébként sem négy kilótól kell megszabadulnod, hanem tíztől.

2.) Ne hazudj!

Hiába vagy a legkülönlegesebb emberi lény a Földön, internetről vásárolt csodabogyókkal, unokatesótól kapott tuti csodadiétától nem fogsz lefogyni. Tíz nap alatt sem, két hét alatt sem. Az nem diéta, ha egész nap nem eszel semmit, csak egy natúr joghurtot, este meg bezabálsz sajtos spagettiből. Nem, ezt nem mediterrán diétának hívják, hanem önámításnak.

3.) Ne hazudj!

Mozgás nélkül nem megy. És nem azért kell mozogni, hogy fogyj, hanem azért, mert utoljára hetedikes korodban futottál 150 méternél többet. Reggel, a busz után, hogy beérj a nulladik órára. Mondom, mi nem mozgás: tánc a Kamionosok és Kurvák bulin, egy kis gazolgatás a kertben, tavaszi nagytakarítás, gyalog hazajönni a cekkerekkel a cébéából, járni tanuló kisgyerek után kajtatni. Nem mozgás a kutyaséta és férfiaknál üres kifogás a ‘tegnap megint én voltam felül’szöveg is.

4.) Ne hazudj!

Ha két hét alatt tíz kilót akarsz fogyni, hogy nyárra elviselhetően nézzél ki és bepasizzál végre, kár a gőzért, egy botsáska ideggóc, akinek befelé csorog a nyála és szétveti a düh, mert nem ehet fagyit, emiatt folyton olyan, mint egy veszett szuka, nem fog bepasizni. Ősszel sem. De legalább valld be és ne azt mond, azért vettél bérletet meg új tornacsukát, mert télen picit elhagytad magad és sokat kapucsínóztál a csajokkal a Starbucks-ban.

4.) Ne hazudj!

De, neked erre van időd. Ha van időd napi másfél órát facebookozni, ha van időd lógni a neten, akkor van időd mozogni és normálisan enni is. Ne bújj a munkád, a családod és főleg ne a gyerekeid mögé, nem tőlük veszed el az időt.

5.) Ne hazudj!

De, erre neked van pénzed. Ha van arra, hogy giroszt egyél, akkor van arra is, hogy csinálj egy krumplifőzeléket sült brokkolival. Ja hogy meg nem ennéd. Akkor ne fogd a pénzre.