Elnapolt diósgyőri stadionépítés: beruházás lesz, de hogy mikor…

Egyelőre semmi előrelépés sem

 történt a november végén bejelentett diósgyőri stadionrekonstrukció ügyében. Az egyeztetés ugyan folyamatos a miskolci önkormányzat, a Nemzeti Sportközpont kormánybiztosa és a Diósgyőri VTK vezetői között, ám a munkálatok kezdési időpontja továbbra is bizonytalan.

 

 

Pedig november végén egy sebtiben összehívott, a diósgyőri stadion játékterén megtartott rendkívüli sajtótájékoztatón Sebestyén László, a városrész országgyűlési képviselője, illetve dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere bejelentette, a kormányülés jóváhagyta a négy és fél milliárd forintos állami támogatással megépülő létesítményfejlesztést. Az összeget az államháztartás 2014. évi költségvetéséből fedezi a kormány. A polgármester kiemelte, Miskolc gazdasági fejlesztési övezetté vált, ugyanis a sajtótájékoztatót megelőző napokban jelentették be a japán Takata-cégcsoport beruházását, amely ezer munkahelyet teremt a borsodi megyeszékhelyen, továbbá hozzátette, Miskolc más sportlétesítményeit is felújítják.
A rekonstrukcióval kapcsolatos lényeges részleteket azonban sem az országgyűlési képviselő, sem a polgármester nem közölt, annyit azért hozzátettek, hogy néhány nappal későbbre újabb sajtótájékoztatót terveznek, amelyen valamennyi kérdésre igyekeznek válaszolni. Az ígért összejövetel több mint másfél hónapja késik…
„Rengeteg egyeztetés után reményeim szerint hamarosan sor kerülhet a beruházás elindítására, bár pontos időponttal nem szolgálhatok – jelentette ki Szabó Tamás, a Diósgyőri VTK ügyvezetője. – Szeretnénk, ha még nyár előtt elkezdődnének a munkálatok. Annyi biztos, hogy a tervek szerint a tribünnel szemközti, úgynevezett napos oldali lelátórész maradna meg, a stadion többi részét várhatóan lebontja a majdani kivitelező. A csaknem harmincéves rekortán futópálya az MLSZ és az UEFA követelményeinek megfelelően megszűnik, és a stadion befogadóképessége nagyobb lesz a jelenleginél.”
Új, lényeges információval az ügyvezető igazgató sem szolgált, s korábban az is tudható volt, hogy vélhetően állami tulajdonú cég végzi el a beruházást, amelyet Vígh László, a Nemzeti Sportközpont stadionokért felelős kormánybiztosa felügyel. Cikk itt.