Ittas volt Nagy Péter rendőr dandártábornok,

 amikor a múlt pénteken lesodródott az útról kocsijával, írja a Blikk. A lap úgy tudja, hogy Nagy az M0-s autóútról a 2-es főútra hajtott fel, amikor az árokba csúszott az ónos eső miatt korcsolyapályává változott úton.

 

Miután az árokban landolt, kék villogót tett az autója tetejére, hogy észrevegyék. Az odaérkező rendőröknek megtagadta a szonda megfújását, sőt, állítólag be is zárkózott autójába. Aztán negyedóra múlva meggondolta magát, és kiszállt.

A Blikk és a Népszabadság is úgy tudja, hogy a dandártábornoknál a vérvizsgálat magas véralkoholszintet mutatott ki. Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Nyomozó Ügyészség szóvivője csak annyit közölt, hogy ittas állapotban elkövetett gépjárművezetés miatt indult eljárás az ügyben.

Nagy Péter korábban az ORFK Központi Bűnüldözési Igazgatóság (KBI) egyik vezetője – Kiss Ernő tábornok beosztottja – volt, majd az ORFK Bűnügyi Ellátó Igazgatóságát vezette. Később a Nemzeti Védelmi Szolgálat jogelődje, a Rendvédelmi Szervek Védelmi ­Szolgálata (RSZVSZ) igazgatójaként tűnt fel. Nagy jelenleg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) rendelkezési állományában van, és átvezényelték a Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH). Nemrég több más rendőri vezetővel együtt róla is kiderült, hogy nincs felsőfokú végzettsége.

A GVH azt közölte,hogy a dandártábornok 2011. április 15-étől rendelkezési állományból vezényléssel került a hivatalhoz, ahol jelenleg a felderítő iroda vezetőjeként dolgozik. A GVH a történtekről a sajtóból értesült, ezért a hírek megjelenése után azonnal hivatalos tájékoztatást kért a dandártábornoktól, aki jelenleg szabadságon van.