Zsiga Marcell miért védi a Gyurcsány-féle

 Összefogást? Ezt kérdezte csütörtöki sajtótájékoztatóján Pakusza Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje azok után, hogy Miskolc alpolgármestere leszavazta azt a jobbikos javaslatot, amely kizárta volna a választáson való részvétel lehetőségéből az SZDSZ ex-elnökeit, Fodor Gábort és Kuncze Gábort.

 

Pakusza emlékeztetett, az egykori SZDSZ megszűnésével több százmillió forintnyi tartozást hagyott örökül, melyet most az adófizetőknek kell kiegyenlíteniük. A Jobbik törvényjavaslatot nyújtott be annak érdekében, hogy azon pártok vezetői, amelyek adósságot halmoztak fel – amíg azt ki nem egyenlítik – ne kaphassanak újból politikai szerepet Magyarországon.

A politikus elkeserítőnek nevezte, hogy az Alkotmányügyi Bizottság, amelynek vezetője épp az egykori elszámoltatási kormánybiztos Papcsák Ferenc, és tagja a miskolci Zsiga Marcell, leszavazta a Jobbik javaslatát. A miskolciak szeretnék, ha Zsiga Marcell elmagyarázná, hogy lehet, hogy mialatt elszámoltatással kampányol, megvédi az egykori SZDSZ-es pártvezéreket.

Pakusza szerint ebből is jól látszik, hogy az elmúlt 24 év csupán politikai színjáték volt, a színfalak mögött pedig kéz kezet mos. Ezek után az elszámoltatás és a rend helyreállítása csak attól a Jobbiktól várható, amely nem volt részese az elmúlt 24 év mutyijainak és az ország tönkretételének, jelentette ki a nemzeti ellenzék politikusa.