Élete példaértékű volt minden fiatal

számára – emelte ki a csütörtökön elhunyt Rakaczki Bencével kapcsolatban kezelőorvosa, Nagy Kálmán, akihez elmondása szerint nagyon közel állt a DVTK fiatal sportolója.

 

 

– Mi már akkor vettük fel az osztályunkra Rakaczki Bencét szülei kérésére, amikor a csontvelő és a vére is tele volt leukémiás sejtekkel – emlékezett vissza a kezdetekre a kezelőorvos. – A kezelés során sikerült azonban olyan állapotba hozni, hogy mind a csontvelőben, mind a vérében jelentősen csökkent a daganatos sejtek száma. Így alkalmassá vált egy csontvelő-transzplantáció elvégzésére.

Mint Nagy Kálmán ismertette, a transzplantáció sikeres volt, így Bence ezt követően hosszabb ideig otthon volt, élte a fiatal felnőttek életét, szerettei körében. „Hálát adok a sorsnak, hogy megengedte a fiatal sportolónak, hogy betegségéhez képest ilyen sok időt otthon tölthetett”, tette hozzá a kezelőorvos.
A transzplantációt követően bő fél évvel aztán újra megjelentek a leukémiás sejtek.
– Ekkor is eredményesen kezeltük, a szervezete azonban az ismételt kezeléseket már nem bírta. A daganatos sejtek teljes kiirtása már nem sikerülhetett – tette hozzá Nagy Kálmán.

„Rakaczki Bencét kiváló sportolónak, de elsősorban is csodálatos embernek ismertem meg. Bevallom, nagyon közel került hozzám ez a végtelenül tiszta fiatalember. Betegsége során csaknem minden nap, de legalábbis nagyon gyakran beszélgettem vele esténként, telefonon vagy személyesen. Úgy gondolom, élete példaértékű volt minden fiatal számára. Soha nem fogom elfelejteni” – mondta Nagy Kálmán, könnyeivel küzdve. minap.hu