A fennállása 20 éves jubileumát

 ebben az évben ünneplő miskolci székhelyű Zöld Sportok Clubja évzáró programjaként bonyolította le a hagyományos Szilveszteri futóbuli elnevezésű szabadidősport rendezvényét.
A nagy természettudós halálának 100. évfordulója alkalmából a 2014. januárjában kezdődő Herman Ottó Év tiszteletére a versenyközpont Szentléleken, a Herman Ottó turistaházban várta a résztvevőket. Míg lent a városban, az eddigi 18 futóbuli pályáján is csúnya köd, itt fent ragyogó napsütés, enyhe levegő, tehát ideális futóidő volt.
A kiválasztott, a korábbinál kevesebb szintkülünbségű, forgalomtól mentes útvonal kellemesebb testedzést tett lehetővé. Az eddigi gyakorlatnak megfelelően itt is 1500 métert tett ki egy kör, amiből tetszése szerint mindenki maga dönthette el, hogy egyet, kettőt vagy hármat vállal.
A legtöbb induló az alkalomhoz illően jelmezben versenyzett. Akadt közöttük makákó, jamaicai, szörny, kékhajú, gyökértörő törpe, boszorkány, turista, ördög, pillangó, angyalka és Mikulás is.
Különdíjat kapott a legidősebb, 70 esztendős gesztelyi Ember Géza, és a legfiatalabb, mindössze 4 éves miskolci Farkas András is, akik gond nélkül tették meg a maguk másfél kilométerét.
Befutás után az egyes távok női és férfi győztesei szavazhattak a legjobb jelmezről. Az ezért járó különdíjat, egy gyönyörű serleget a Zorro jelmezben, kivont karddal futó bükkszentkereszti Hortobágyi Zsolt, a ZSC sportolója vihette haza.
A díjakat és érmeket a Herman Ottó turistaház üzemeltetője, Jacsó Tibor adta át.
Az érmek kiosztása után pedig a futók pezsgős koccintással búcsúztatták az óévet.

 

 

Eredmények:
4,5 km: 1. Farkas István, 2. Fazekas Sándor, 3. Nagy Norbert (mindhárom Miskolc).
3 km: 1. Farkas Balázs, 2. Pallos Zoltán (mindkettő Miskolc), 3. Kovács Attila (ZSC),
nők: 1. Hajdú Bettina (Hajdúböszörmény), 2. Farkas Orsolya (Miskolc).
1,5 km: 1. Ember Géza (Gesztely), 2. Farkas András (Miskolc),
nők: 1. Hajdú Barbara, 2. Hajdú Istvánné (mindkettő Hajdúböszörmény), 3. Farkas Anna (Miskolc