A Wizzair célközönsége  nagymértékben

épít az eseményturizmusra. Azt kell kitalálnunk, milyen programot kínáljunk, ami miatt megéri „elugrani” néhány napra Miskolcra vagy Debrecenbe – mondta Kósa Lajos, példaként említve a Kocsonyafesztivált.
A két városvezető közös gazdaságfejlesztési célokról is tárgyalt, elsősorban a megújuló energiáknak a meglévő ellátó rendszerben történő hasznosításáról. Ennek apaljául szolgál többek között Miskolc kísérleti jelelgű biomassza fűtőműve, illetve a Debrecenben létrehozandó Tiszta Energia központ is.
A mindkét megyeszékhelyen erős közösségteremtő erővel bíró sportélet területén szintén együttműködési lehetőségte lát Kriza Ákos és Kósa Lajos. Az utánpótlásnevelésben történő tapasztalatcsere és az MLSZ-nek benyújtandó javaslatok szerepelnek terveikben.
Számítanak Nagyvárad vagy Kassa utazóira is

 

 

A Wizzair üzleti modellje, hogy a részéről marketinggel támogatandó körben nem csak Debrecen, hanem az innen elérhető más célterületek is szerepelnek. Elsősorban Nyíregyháza és Miskolc, de számítanak Nagyvárad vagy Kassa utazóira is – mondta el Kósa Lajos pénteki sajtótájékoztatóján. – Ha jól állítjuk össze a turisztikai programunkat, az komoly idegenforgalmi vonzerőt jelethet, erre itthon is vannak jó példák. A Sziget fesztivál mára Európa egyik legfelkapottabb rendezvénye – mondta a polgármester. Kriza Ákos, Miskolc vezetője az opera- és a filmfesztivált, a tapolcai barlangfürdőt és a diósgyőri vár újjáépítését említette, mint hosszabb-rövidebb távon szóba jöhető, jelentős közönséget vonzó attrakciót.
Elhangzott: a Wizzair-nek más a közönsége, mint a (megszűnt) MALÉV-nak. Akik utóbbival mentek, Budapestre akartak menni, a Wizzair azokra számít, akik Magyarország északkeleti régiójába és környékére jönnek. Egy esetleges Debrecen-München járat kapcsán Kósa Lajos elmondta: a Lufthansa azon 2 millió utast kívánja megszerezni, akik eddig a Debrecen-Miskolc-Nyíregyháza háromszögből Budapesten keresztül repültek. A német légitársaság „eléjük jönne”.
A polgármester beszámolt kínai partnerekkel történő tárgyalásokról is. Az ázsiai ország szinte korlátlan számú embert utaztatna. A debreceni repülőtér jelenlegi, évi 30 ezres utasforgalma a Wizzair járatai révén várhatóan 50 ezerrel nőne, egy esetleges kínai kapcsolattal pedig akár teljes mértékben ki lehetne használni az évi 300 ezres kapacitást.