Attila GatiBedobták a Mskolci Városfejlesztési Kft

 kiadványát, a miskolci hencegőt. Ez a kft. vagy véglények gyülekezete, vagy a miskolciakat nézik szellemi fogyatékosok gyülekezetének. Többek közt ilyen baromságokat olvasok:
Okos megállók
A villamosmegállókban hamarosan olyan tájékoztató oszlopok működnek majd, amelyek a villamosok valós érkezési ideje mellett a pontos időt, illetve a hőmérsékletet is mutatják
Ez más nem is a XXI. század, ez legalább XXII. századi, már-már a fantasztikum világába tartozó műszaki csoda. Itt nyüzsögnek Miskolcon a világ összes országából az ipari kémek, és próbálják kiszimatolni – na de nem sikerül nekik, mert jól őrizzük a titkot -, hogyan lehet a valós érkezési idő mellett még as pontos időt is kijelezni, na de ez semmi, még hőmérsékletet is mér majd az okos megálló, ez már felfoghatatlan a mai, kőbaltához szokott világban. tessék mondani, ha még egy ciklust megszavaznk Kriza úréknak, akkor már XXX. századi technikával a buszmegállókba is sikerül olyan menetrendeket kitenni, amelyekhez nem kell okostelefonnal kiszámítani a busz érkezési idejét? Teszem azt kölcsönöznek valamelyik múzeumból egy C64 (Commodore) számítógépet, és megkérnek egy ovist, hogy ékes BASIC nyelven számoltassa már ki az indulási idő és az adott megállóig a menetidő alapján az aktuális megállóra érvényes menetrendet. Budapest persze ebben sajnos megelőzött bennünket, bármely megállóra elkészíti akár az interneten az oda szóló menetrendet pdf formátumban.
Persze az egészben nem is a pontos idő, és a hőmérséklet kijelzése az igazi nagy vívmány. hanem az a diszkréten elrejtett információ, hogy „működnek majd”. Ennél fantasztikusabbat én elképzelni sem bírok Miskolcon, mint hogy valami MŰKÖDIK majd. Ehhez mérten eltörpül az a hatalmas, XXI. századi fegyvertény, hogy 1,5 év alatt sikerült a múzeum előtt 60 négyzetméter járdát leburkolni! Ide járnak a világ építészei álmélkodni és tanulni. Ami azt illeti elrettentő példákból nem szorulun importra.