A rendezvényen, azok a fogvatartottak

vehettek részt, akik példamutatóan viselkedtek a benntartózkodás ideje alatt. Joó László, az intézet parancsnoka elmondta: egyfajta célja az ünnepségnek az is, hogy megérintsék a fogvatartottakat a gondolattal: legközelebb már ne itt kerüljön erre sor, ne a börtönben kelljen ünnepelniük a karácsonyt, hanem a szokásos, normális módon, a családi otthonban. – Itt a börtönben nagyon sok idő van gondolkodni, és esetleg erőt meríthetnek a karácsonyi útmutatásból. Amely nem arra az útra vezet, hogy ide jussanak, hanem azon, hogy jó irányba haladjanak, úgy érjék el céljaikat – tette hozzá Lipták Pál börtönlelkész.

 

 

A szereplők egy része dolgozik, így leginkább munkaidő után tudtak próbálni. A zsúfolt időbeosztás miatt idén csak egy hetet készültek a bemutatóra.
Szemán Krisztina nevelő elmondása szerint a fogvatartottak élvezik, hogy „valami mást” csinálhatnak, megszokott teendőikhez képest. Jó hangulatúak szoktak lenni a próbák. Igyekeznek, szeretnék igazán jó műsorral meglepni a családjukat. minap.hu