„Miért kell neked rongy emberezni

 azokat, akik hisznek még a tisztességben?” – így reagált Vágó Gábor Deutsch Tamás azon Facebook-bejegyzésére, amelyben futóbolondnak titulálta a NAV-botrányt kirobbantó Horváth Andrást.

 

Nyílt levélben válaszolt Vágó Gábor LMP-s politikus Deutsch Tamás vasárnapi Facebook-bejegyzésére, amelyben paranoiásnak és futóbolondnak minősítette a NAV-botrányt kirobbantó egykori adóhivatali dolgozót, Horváth Andrást.

Szerinte mindenki ismeri „a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat”, aki akár csak egyetlen napot is volt társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, önkormanyzati vagy parlamenti képviselő.

Vágó Gábor ezzel szemben azt írja: „Horváth András helyében mindannyian zavartan viselkednénk egy kicsit, miután évekig harcoltunk a bűnözők ellen, és a munkánkat a saját vezetőink lehetetlenítették volna el. Amikor a nyilvánosság elé lépnénk, még minket vegzálnának karhatalmi eszközökkel, és nem a bűnözőkkel szövetkezőket. Az a nyomás nem normális, amit a rendszer helyez a rendszert jobbítani akaró emberekre. A pártállam részéről putyini tempóban megy a megfélemlítés, az állampárt bagatellizálni akarja az ügyet, elhallgatással, sunnyogással, a bátor emberek lehülyézésével.”

Az LMP-s politikus hozzáteszi: „Ez a rendszer futószalagon termeli azokat a szakembereket, akik az igazságérzetük miatt fordulnak szembe a rendszerrel. Lehet mindenkire kimondani a ‘közéleti paranoiás’ toposzt, de attól még jönni fognak csőstül az újabb és az újabb balhék, mert a NAV-os korrupciós botrány nem anomália, hanem a alapvető rendszer része. Ez korántsem Horváth egyszemélyes harca, mert számos szakembernek vannak még bizonyítékai, információi a velejéig rohadt rendszer működéséről.”

„Miért kell neked rongy emberezni azokat, akik hisznek még a tisztességben? Mivel az újkomcsi barátaid és az ókomcsi partnereitek ott vannak még a hatalomban, én megrajzoltam az ugróiskolámat. Hol marad a te ugróiskolád? Mert ugrálni azt tudsz, látom” – zárja sorait Vágó Gábor.