Pénteken este hat órakor

 Miskolcon, a Gyár utcában egy italboltból tartott hazafelé a sértett, akit – akkor még – ismeretlenek hátulról földre rántottak, zsebeit átkutatták és 800 forint készpénzét eltulajdonítva, a helyszínről elmenekültek. A támadás során a férfi orvosilag értékelhető sérülést nem szenvedett.
A sértett bejelentését, majd tanúkénti kihallgatását követő két órán belül a rendőrök azonosították és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves fiatalkorú fiút és annak 13 éves, gyermekkorú társát. A rendőrök szintén azonosították a rablási cselekményben részt vevő harmadik, 17 éves fiatalkorú fiút is, akinek a felkutatása még folyamatban van.
Az ügyben – 15 éves tettestársa mellett – az ez év július 1-jén hatályba lépett, új Büntető Törvénykönyv szigorító rendelkezései alapján, a bűncselekmény elkövetésében részt vevő, 13 éves gyermekkorú fiút is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.
A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ügy 15 éves terheltjét bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztést tesz előzetes letartóztatásának indítványozására. A bűncselekmény elkövetésekor a 14. életévét még be nem töltött gyanúsított az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezik. boon.hu