Mezőkövesden tartotta ülését

a Fidesz B.-A.-Z. Megyei Választmánya a közelmúltban megválasztott új megyei elnök, Tállai András önkormányzati államtitkár vezetésével.

 

 

A tanácskozás az országos választmány tagjainak megválasztásával kezdődött, majd a választókerületi elnöki pozíciót betöltő országgyűlési képviselők beszámolóját hallgatták meg küldöttek.

Csöbör Katalin komoly sikerként értékelte az árvízkárok elhárítása során felépített 200 új házat és az új védelmi rendszer részeként 14 milliárd forintból megvalósuló 26-os utat, valamint a körgátat, mely Miskolc mellett Felsőzsolcát, valamint Arnótot is óvni fogja. Felhívta a figyelmet az Avas problémainak megoldására is.

Sebestyén László hangsúlyozta, hogy Miskolc új vezetése 62 milliárd forint adósságteherrel vette át a város irányítását. A kitartó munkának és racionális gazdálkodásnak köszönhetően befejezéséhez közeledik a Zöld Nyíl projekt, megvalósult a selyemréti strand, a lillafüredi függőkert-beruházás és számos közintézményi fejlesztés. Elkezdődött a diósgyőri vár rekonstrukciója, hamarosan kezdődhet a 3,5 milliárdos diósgyőri stadionrekonstrukció, a tapolcai strand 5 milliárdos fejlesztése, az egyetemi atlétikai központ építése, a diósgyőri uszoda felújítása, és várhatóan őszre 1000 új munkahely jön létre Miskolcon.

Ezt követően Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az önkormányzat és a város országgyűlési képviselőinek eredményes, egymást segítő, közös munkájának fontosságát hangsúlyozta. Riz Gábor országgyűlési képviselő az Ózdon megvalósítandó Magyar Digitális Archívum gyáregységében várható 200-250 főnyi értelmiségi álláshely létrehozásának, az értékteremtő roma-programok és a szénbányászat újraindításának jelentőségéről beszélt.

Demeter Zoltán országgyűlési képviselő elmondta, hogy a munkanélküliséggel sújtott kazincbarcikai körzetben számos értékteremtő közfoglalkoztatási program valósult meg, illetve elismerően a szólt az önkormányzatok adósságának átvállalásáról.

Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő komoly sikerként értékelte a turisztikai vonzerőt jelentő várak rekonstrukcióját, valamint a sátoraljaújhelyi kórház 1,7 milliárdos fejlesztését. Javasolta az uniós pénzek elosztási rendszerének felülvizsgálatát. Kiemelten fontosnak ítélte a 37-es út felújítását, majd a további útjavítási munkálatok minél előbbi megvalósulását szorgalmazta.

Mengyi Roland, a megyei közgyűlés elnöke a tiszaújvárosi vegyipari vállalatnál (sic) megvalósuló munkahelyteremtő bővítésekre utalt, sikerként szólt a Szikszón és Szerencsen megvalósuló munkahelyteremtő beruházásokról.

Tállai András önkormányzati államtitkár a mezőkövesdi reptérfejlesztés egész régiónkra kiható előnyeit ismertette, megyei elnökként pedig szoros, összefogással megvalósuló választási együttműködést kért, mely a megvalósult eredmények mellett tisztán látja az emberek problémáit.