HIDEGBETÖRÉS!

Hétfőn markáns hidegfront

alakítja hazánk időjárását. Az északnyugati szél erős, a Dunántúl nagy részén viharos lesz, több helyen lehet 70-90 km/h-s széllökés. Eleinte a középső, déltől a déli tájakon várható csapadék, mely egyre inkább havas eső, hózápor lesz. A Mecsekben megmaradó, 5 cm körüli hótakaró alakulhat ki, síkvidéken tartósan megmaradó hó nem alakul ki, hiszen a csúcshőmérséklet 1 és 6 fok között alakulhat. Erős oldalszélre, csúszós, vizes, helyenként latyakos útszakaszokra készülhetünk. Óvatosan vezessünk!

 

Kedden északon több, délen kevesebb napsütésre számíthatunk. A déli határszélen néhol hószállingózás, hózápor előfordul. Továbbra is erős lesz az északi légmozgás, viharos lökésekre továbbra is fel kell készülnünk.

Szerdán egyre nagyobb területen süt ki a nap, de hideg téli időre van kilátás: reggel országos fagy valószínű, délután is csak kevéssel alakul 0 fok felett a hőmérséklet.

Csütörtökön eleinte változóan felhős idő várható, majd megnövekszik a felhőzet, és főleg északon kisebb eső, havas eső is kialakul. Pénteken és a hétvégén borongós, +3 fok körüli idő lehet, szórványosan esővel, szitálással, havas