Herman Ottó síremlék-felújítás: visszakérik a pénzt a kivitelezőtől

A miskolci Polgármester Hivatal

Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztályának közleménye szerint felszólították a kivitelezőt, hogy az önkormányzati rendelet megsértése miatt a Vásárhelyi István és Herman Ottó síremlékének felújítására kötött szerződés szerinti összegeket az önkormányzat számlájára fizesse vissza.  

 

 

„Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata 2012. július 09-én Vásárhelyi István síremlékének, továbbá 2013. június 14-én a Herman Ottó síremlékének felújítására kötött kivitelezési szerződést. A vállalkozó figyelmen kívül hagyta az Önkormányzat 62/2000. (XII13.) sz. rendeletét a „Temetőkről és temetkezési tevékenységekről”, amely előírja, hogy „Sírboltok és síremlékek építése, felújítása a temetői szabályzatban foglaltak betartása mellett végezhető és a Temetőgondnokság engedélyéhez kötött”, ezért a két sírhely felújítását nem a jogszabályban előírtak alapján végezte el.

A fentiek figyelembevételével felszólítottam a kivitelezőt, hogy az önkormányzati rendelet megsértése miatt a Vásárhelyi István síremlékének felújítására kötött szerződés szerinti 985.000 Ft-ot, továbbá a Herman Ottó síremlék felújítására kötött szerződés szerinti 996.950 Ft-ot az Önkormányzat számlájára fizesse vissza” – fogalmaz közleményében Pintér Zoltán, a Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztályának vezetője. minap.hu

(Korábban írtuk)

Herman Ottó. Pintér viszi a balhét

2013. november 05. kedd, 16:45 | E-mailFacebookGoogle bookmarkIWIWTwitter

 

Felsőhámori temetőben történtekkel

összefüggésben, a miskolci Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési- és Városüzemeltetési Főosztálya is közleményt adott ki.
– Főosztályunk 2012-ben és 2013-ban a vonatkozó jogszabályokat figyelmen kívül hagyva, két ízben a Herman Ottó és a Vásárhelyi István sírok tekintetében engedélyezett szakszerűtlenül és jogszabálysértően végrehajtott sírhely-átépítést. A Városfejlesztési- és Üzemeltetési Főosztály, a költségek áthárításával, az építési vállalkozóval helyreállíttatja a Felsőhámori temetőben az átépítések előtti állapotokat. Főosztályunkon a jogszabálysértések kivizsgálását elrendeltem, a Vásárhelyi családtól levélben elnézést kértem. A Felsőhámori temetőben lévő két védett síremlékünk méltó állapotba hozásáról egyeztető tárgyalásokat kezdeményezek az érintett hivatalokkal és a Herman Ottó Múzeum illetékes szakembereivel és a Vásárhelyi családdal – írja a közleményben Pintér Zoltán főosztályvezető.