Floridában tanácskoznak a hőszolgáltatásról.

A debreceni alpolgármester, a helyi távhőszolgáltatás irányítója és a vagyonkezelő vezérigazgatója az újvilági pálmafákig repült

Tengerparton, szállodában, kókusztejet szürcsölgetve készített fotóit rakta fel fészbukos profiljára az egykori debreceni holding-vezér, Nyíri László. A Miskolci Hőszolgáltató Kft. jelenlegi ügyvezető igazgatója többek között Pajna Zoltánnal, Csonka Tiborral és Litauszki Róberttel együtt repült egy konferenciára.Nyíri László Floridában

A vagy.hu információi szerint Debrecenből 15-en mentek azzal a csoporttal, amely egy energetikai tanácskozásra kapott meghívást a napfényes, különösebb hőszolgáltatásra nyilván nem szoruló Floridába. A delegáltak között van – úgy tudjuk – György Zoltán, a DH-Szerviz ügyvezetője, Litauszki Róbert, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója, Csonka Tibor, a Debreceni Hőszolgáltató Zrt. vezérigazgatója, néhány hivatalnok, valamint Pajna Zoltán alpolgármester, aki az utat az utolsó pillanatban visszamondó Kósa Lajos helyére ugrott be. (Szerettük volna megtudni, hogy vajon a polgármester 15-ére tervezett, Nagy Bejelentést ígérő beszámolóján már ott lesz-e, de csak annyit tudtunk meg a hivatalban, hogy a „jövő héttől dolgozik”.)

A vagy.hu szerette volna pontosan megtudni, kinek a költségén szerveződött az utazás, ám erre hivatalos választ egyelőre nem kaptunk. Állítólag mindenkit a „saját” cége-önkormányzata finanszírozott. Megkerestük Ágoston Tibor debreceni jobbikos önkormányzati képviselőt, a vagyonkezelő holding felügyelő bizottsági tagját, hogy ő vajon tudja-e a kérdésre a választ. Mivel nem tudta, érdeklődésünket követően a holding titkárságán feltette a költségeket firtató kérdéseit, melyekre írásban kért választ.

A vagy.hu szívesen adna teret az útiköltségekről szóló részletes elszámolásoknak minden egyes érintett, különösen az önkormányzati alkalmazottak és a választott tisztségviselők tekintetében. Várjuk a debreceni polgármesteri hivatal közleményét is olvasóink minél alaposabb tájékoztatása érdekében.

A fotók tanulsága szerint az út remek hangulatban telt, telik, a konferencián szerzett ismereteknek pedig minden bizonnyal a miskolci és a debreceni távfűtést igénybe vevők is hasznát veszik majd.

Nyíri László és egy kisebb aligátor