Sajtóközlemény. A Kazincbarcikai

 Kórházvédő Civil Csoport kifogásolja azt, hogy Kazincbarcikán nem működik szakszerű gyermekorvosi ügyelet a napi rendelés befejezésétől a másnapi rendelés kezdetéig, valamint hétvégén.

 

A hatályos jogszabályok Kazincbarcikai Önkormányzat részére kötelező feladatként írják elő a gyermekorvosi ügyelet megszervezését és működtetését. Ennek a feladat ellátására, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár évente több millió forintot fizet ki.
A kazincbarcikai kórházvédők csoport vezetői, Czipfelné Krisztián Katalin és Szentesi Szilvia, 2013-11-11 én a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban felkeresték Szitka Pétert, Kazincbarcika polgármesterét, hogy a gyermekorvosi ügyelet újraindítását kérjék. Szitka Péter polgármester nem volt hajlandó a kórházvédőkkel tárgyalni, sőt a vezetőket ügyfélfogadási időben, a Polgármesteri Hivatalba nem engedték be. A kórházvédőknek nem maradt más lehetőség, mint hogy a sajtón keresztül tegyék fel a kérdéseiket Szitka Péter polgármesternek és a kazincbarcikai Képviselő Testületnek. A kórházvédő csoport követeli a 2012. előtti gyermek orvosi ügyelet visszaállítását, amelyet a Kazincbarcikai Önkormányzat takarékossági okokból megszüntetett. Követeljük, hogy hétköznaponként 16 órától másnap reggel 8 óráig, szombaton és vasárnap 0-24 óráig gyermek szakorvos biztosítsa a kis betegek szakszerű ellátását az ügyeleti időben.

1./ Szitka Péter polgármester mikor lesz hajlandó érdemben foglalkozni a kazincbarcikai beteg gyermekek, gyermekorvosi ügyeleti ellátásának megszervezésével?

2./ Szitka Péter polgármester, mint a Kazincbarcikai Képviselő Testület vezetője, a testület többségi MSZP frakciójának tagja – tehát a döntést az MSZP frakció hozza – mikor terjeszti be azt a javaslatot, hogy a Képviselő Testület, rendeletben írja elő a gyermekorvosi ügyelet azonnali megszervezését és működtetését?

3./ Tisztelt Polgármester Úr! A szavakon és politikai megnyilatkozásokon túl, mikor tesz valamit érdemben azért, hogy Kazincbarcika legkisebb polgárai a rendelési időn túl, délután, este és hétvégén helyben megfelelő orvosi ellátást kapjanak, hiszen ez lenne az Ön és a Képviselő Testület, kötelező feladata!

Várjuk Szitka Péter polgármester megtisztelő válaszait.

Czipfelné Krisztián Katalin
Szentesi Szilvia

Kórházvédők