Dr. Kriza Ákos 2010-es kampányában

azt ígérte a miskolciaknak, hogy a munkahelyteremtés polgármestere lesz. Azt nyilatkozta, hogy megválasztása esetén a város határában várakozó 33 befektető azonnal letelepedik Miskolcon és fejleszteni kezd. Ehhez képest a befektetők nem jöttek.

 

Dr. Kriza Ákos azt ígérte, hogy új ipari parkokat fog létesíteni. A valóság ezzel szemben az, hogy egyetlen új ipari parkot sem nyitott, ráadásul a Déli Ipari Park területeit még a szocialista városvezetés szerezte meg Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata számára. A jelenlegi városvezetés az elmúlt 3 évben egy hektár olyan új területet sem szerzett meg, ami új ipari park kialakítására szolgálhatna.
A 2013. november 11-i rendkívüli közgyűlés megszervezése újra megmutatta a jelenlegi Fidesz-KDNP városvezetés alkalmatlanságát. A hétfői rendkívüli közgyűlés és rendkívüli bizottsági ülések összehívása az előző hét péntekén derült ki. A településszerkezeti tervet és az építési szabályzat átalakításáról szóló előterjesztést hiányosan küldték ki (többek között az állami főépítész tartalmi és formai kifogásait nem sorolták fel az előterjesztésben), így azt szakértőink érdemben nem tudták megvizsgálni. Aggályos ugyanakkor az is, hogy Dr. Kriza Ákos a Bükki Nemzeti Park környezetvédelmi szempontú javaslatait nem kívánja elfogadni.
Ráadásul az előterjesztés szerint a vélemények benyújtásának határideje november 8-a, így a polgármester döntéséről, valamennyi beérkezett véleményről és az állami főépítész végső szakmai véleményéről a közgyűlés tagjai a rendkívüli ülés napján kapnak tájékoztatást. Tehát a vélemények 8-ig (péntekig) érkezhetnek be. Azokat összegyűjtik és továbbküldik az állami főépítésznek, aki 11-én (hétfőn) reggel 8-ra már ki is adja a végső szakmai véleményét.
A Magyar Szocialista Párt Miskolci Önkormányzati Frakciója minden olyan fejlesztésben partnere a jelenlegi városvezetésnek, ami végre az munkahelyteremtést szolgálja Miskolcon. Azonban mivel a rendkívüli közgyűlés kizárólag a településszerkezeti terv és az építési szabályzat átalakításáról szólt, ezért azt, ilyen körülmények között, frakciónk nem tudta támogatni.